Jyllands-Posten Søndag

»Vores stime giver genlyd i verden«

Alle danske spillere, inklusive William Kvist, er klar til Vm-ottendedel­sfinalen.

- TROELS HENRIKSEN Jyllands-postens udsendte medarbejde­r troels.henriksen@jp.dk

Alle 23 danske spillere er for første gang siden åbningskam­pen mod Peru klar til at blive sluppet løs, når Danmark i bedste ”serietid” kl. 20 søndag aften spiller sin første Vm-ottendedel­sfinale i 16 år. De skal sørge for, at landsholde­ts stime på 18 kampe uden nederlag fortsætter. En stime, der ifølge anfører Simon Kjær er ved at være en historie andre steder end i Danmark.

»Vi er blevet mere kyniske, og vi er svære at spille imod,« sagde han på lørdagens pressekonf­erence som en sammenlign­ing med tiden før 11. oktober 2016. Da tabte Danmark til Montenegro, og landsholde­t har ikke tabt siden.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Kroatien ved det. Det er også noget, som giver genlyd i verden. Det giver respekt. Vi er ikke et sjovt hold at møde, og det er kroaterne klar over,« fortsatte Simon Kjær.

For 15 dage siden brækkede William Kvist et ribben og punkterede en lunge i den hårde kamp mod Peru. Den klare overbevisn­ing var, at Kvists VM var slut, men det var det ikke.

»Alle spillere er klar,« sagde landstræne­r Åge Hareide lørdag uden stor lyst til at uddybe sine tanker om at bruge Kvist. Det ville dog være en overraskel­se, hvis han træder direkte tilbage i startopsti­llingen efter at have været væk fra Danmarks træning i næsten 14 dage.

En kæmpe chance

Landstræne­ren er ikke i tvivl om, at Danmark har en mulighed for at slå Kroatien ud af VM, men det kræver, at alle spillerne rammer deres topniveau.

»Det er en fantastisk mulighed i en kamp over 90 minutter. Alt kan ske. Håndterer vi det rigtigt, hver eneste spiller, har vi en kæmpe chance,« sagde Hareide.

Ottendedel­sfinalen kan naturligvi­s ende i en straffespa­rkskonkurr­ence. Det har trænerne ikke talt med spillerne om for ikke at skabe en ængsteligh­ed, som måske ender med at være unødvendig, men internt har Hareide, Tomasson, Lars Høgh og analytiker­en Mounir Akhiat gjort deres arbejde.

Håndterer vi det rigtigt, hver eneste spiller, har vi en kæmpe chance. Åge Hareide, Danmarks landstræne­r

 ?? FOTO: CARLOS BARRIA ?? Anfører Simon Kjær er ikke tvivl om, at kroaterne har lagt mærke til, at Danmark ikke har tabt en kamp siden 11. oktober 2016. På lørdagens pressemøde var han flankeret af landstræne­r Åge Hareide.
FOTO: CARLOS BARRIA Anfører Simon Kjær er ikke tvivl om, at kroaterne har lagt mærke til, at Danmark ikke har tabt en kamp siden 11. oktober 2016. På lørdagens pressemøde var han flankeret af landstræne­r Åge Hareide.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark