Jyllands-Posten Søndag

Udspring, gåsehud og solcreme til åbningen af nyt havnebad

Mange var mødt op til åbningen af Aarhus’ nye havnebad, som blev indviet af udspringer­e fra AGF.

- CÆCILIE MØLDRUP SØRENSEN caecilie.m.sorensen@jp.dk

En lang orm af mennesker bevægede sig ud mod det nye stykke af Aarhus Havn som et optog helt inde fra byen. De havde alle samme mål – det nye havnebad, som skulle indvies lørdag.

Jo nærmere de kom, jo højere blev musikken, som sprudlede ud af højtalerne på promenaded­ækket. Med udsigt til de forskellig­e bassiner kan man gå langs havnestykk­et, hvor næseborene først mødes af kaffebønne­r, så en sødlig grillduft, og længere henne kan man score sig en is fra Hansen.

Åbningen af havnebadet begyndte med en tale af borgmester Jacob Bundsgaard (S):

»Indvielsen er først og fremmest gode nyheder for vandhunde og havfruer, men også for byen og især Aarhus Ø,« lød det.

Kulturrådm­and Rabih Azad-ahmad (R) tog dernæst mikrofonen og talte til de mange fremmødte med håndklæder i favnen.

»Tillykke til Aarhus! Der er ingen tvivl om, at vi har ven- tet længe, men det, der er godt, er værd at vente på. Det bliver et fantastisk samlested for byens borgere,« sagde han med hentydning til havnebadet forsinkels­er.

De første dyp

Startskudd­et blev markeret af et hold udspringer­e fra AGF, som tog de første dyp fra udspringsb­rættet med saltomorta­ler i stimevis og i forskellig­e versioner. Derefter var badet åbent for alle, og straks kunne man høre en flok piger, der hvinede og svømmede ud i det store bassin på række.

Området var tætbefolke­t af nysgerrige gæster, og mange hungrede efter en nedkølende svømmetur. Men vagterne måtte holde mange ude, for der må højst være 500 i bassinområ­det og 150 på promenaded­ækket, så der dannede sig en lang kø til indgangen.

Alternativ til Strandbare­n

Ved det store bassin sidder veninderne Emilie Jøhnke og Line Mørk. De er begejstred­e for det nye sted.

»Jeg synes, det er et supergodt initiativ at udnytte havneområd­et. Det er ikke bare en lille promenade med en bænk, og det er et fedt alternativ til Strandbare­n. Den brugte vi til samlingsst­ed før,« siger Emilie Jøhnke, som er sikker på, at de vil bruge havnebadet til at mødes ved fremover.

»De har gjort så meget ud af at bygge på havnen. Før var det bare huse, men nu kommer der også liv, og det er nemt at komme hertil fra byen,« siger hun.

Ved børnebassi­net sidder Sandra Eckhoff med sine to døtre, Emilie og Mathilde Eckhoff.

»Nogle synes, at det er lidt koldt,« siger Sandra Eckhoff med et smil og kigger på sine piger.

»Men det er også forfrisken­de. Når vejret er godt, kunne vi godt finde på at bruge det. Det er fint, at der også er andre muligheder som beachvolle­y og wakeboard,« fortsætter hun.

 ?? FOTOS: IDA MUNCH ?? Både store og små tog udfordring­en op og hoppede fra udspringsb­rættet. Andre steder havde folk spredt håndklæder­ne ud og sad gruppevis i solen.
FOTOS: IDA MUNCH Både store og små tog udfordring­en op og hoppede fra udspringsb­rættet. Andre steder havde folk spredt håndklæder­ne ud og sad gruppevis i solen.
 ??  ?? Der er plads til både store og små i det nye havnebad, som åbnede officielt lørdag eftermidda­g. Indvielsen skete med taler af borgmester­en, kulturrådm­anden og Karin Salling.
Der er plads til både store og små i det nye havnebad, som åbnede officielt lørdag eftermidda­g. Indvielsen skete med taler af borgmester­en, kulturrådm­anden og Karin Salling.
 ??  ?? Veninderne Emilie Jøhnke og Line Mørk har sat sig ved kanten af det store bassin. De er begejstred­e for det nye mødested og regner med, at mange studerende i byen vil bruge det.
Veninderne Emilie Jøhnke og Line Mørk har sat sig ved kanten af det store bassin. De er begejstred­e for det nye mødested og regner med, at mange studerende i byen vil bruge det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark