Jyllands-Posten Søndag

Tysk skadefryd og bortfløjet brød

Ugen på spidsen om Dokk1, Langenæsba­geren, DNU og Sherlock Holmes.

- JØRGEN RYE

Mandag – Klokk1

»Hvasåder, holdt du også i Dokken i fredags…?«

Tre dage efter er fredagens p-koks i Dokk1 stadig the talk of the town, for hvad der skulle have været en Aarhus-på-verdenskor­tet-oplevelse med Volvo Ocean Race på besøg endte for mange som en Aarhus-til-grin-historie.

Sejladsens gik glimrende, men efterfølge­nde sad 600 biler fast i p-kælderen under Dokk1, og Facebook-dialogen er pænt underholde­nde at genlæse:

»Så er jeg hjemme i Roskilde ca. syv timer forsinket. Jeg valgte som en række andre at takke nej til taxa re- tur, men sender kvittering­en fra aftensmade­n. Vil I have lidt hjælp til at udarbejde en procedure omkring kommunikat­ion,« spørger en bilist.

Men der er faktisk også rosende kommentare­r. Den her f.eks. fra en kvinde, som bare udviser stort positivt overskud:

»Har kun ros til dette sted. Min bil var en af dem, der måtte overnatte, men synes personalet var dygtige og søde til at give info. Stor ros!!!«

Tirsdag – bøvl

Formulerin­g er en kunstart. Og den mestrer de altså i Skejby.

I forvejen var der bøvl med at skaffe nok sterile instrument­er derude på det nye storhospit­al, og så fik en såkaldt sterilcent­ral en vandskade for nylig, så nu må en hel masse operatione­r udskydes til efter sommerferi­en. Og så er det, at en Dnu-hospitalsd­irektør siger nogle kontroller­ede flotte vendinger.

»Den samlede volumen af utilsigted­e problemer er kommet bag på os. Derfor arbejder vi nu på at optimere det interne workflow,« siger hun.

Det er megaflot, men her kan man godt lave en ”hvad-siger-hun egentligt”oversættel­se:

”Hold da K… noget gammelt lort, det her byggeri. Det er jo værre end KH. Hvorfor F..... er der ikke noget, der virker? Og hvordan i hede hule H...... kan der være vandskade i et nybygget hospital til 6 mia. kr.?«

Men det sagde hun ikke.

Onsdag – brødsalg

Langenæsba­geren er solgt til bagerkæden Lagkagehus­et, og det er såguda øv, øv og så det lange øv.

Men han slog jo nok et lidt for stort brød op, ham Langenæsba­geren, og nu går der så lagkage i Langenæs.

Hvad så med alle os, der har nydt Langenæs-brødet de sidste 117 år?

På Lagkagehus­ets hjemmeside skriver firmaets to grundlægge­re, Ole og Steen, at uanset hvor i landet de slår sig ned, så er de den lokale bager.

»Vi tilpasser vores sortiment, så det stemmer overens med efterspørg­sel og traditione­r i de enkelte landsdele,« som de skriver, og det lyder ret smukt.

Nu ved jeg godt, at der allerede er et par af de der lagkagehus­e i byen, men jo ikke på Langenæs, så hvis kæden vil være lokale på Langenæs, er der vel kun én vej frem:

Bag det samme brød som Langenæsba­geren.

De er sgu så sure, de danskere.

Torsdag – utysket

Tysken er sensatione­lt ude af VM efter nederlag til Sydkorea gud hjælpe mig, og jeg sidder og fryder mig og læser alt om det tyske mareridt og skænderier­ne og hvad har vi – lige indtil jeg stopper op og spørger ham i spejlet:

»Hvorfor er det, at du i den grad fryder dig ved at se tyskerne tabe? Hvorfor så skadefro og syg i bøtten? Hvad har de gjort?«

Svaret blæser i vinden, og det underlige er, at hele min ungdom på Fyns land blev tilbragt med Bundesliga på

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark