Jyllands-Posten Søndag

Udlængsel?

-

Danmark er et fantastisk land, og især om sommeren sætter vi solhungren­de danskere pris på de mange lyse timer, de varme dage og den frodige natur. Så hvorfor egentlig rejse væk til andre lande på ferie, når der er allerbedst herhjemme? Det spørgsmål kan jeg ofte stille mig selv, når jeg booker ferie, mens vejret er godt. Men ugens boligrepor­tage fra Frankrig bekræfter mig alligevel i, at der er så skønt i udlandet, at jeg sagtens i fremtiden kunne slå mig ned i en kortere eller længere periode under fremmede himmelstrø­g – og så alligevel ikke, når jeg tænker på alt det, som jeg vil komme til at savne.

Jeg finder derfor stor inspiratio­n, når en designer som Sandrine Alouf – med en halvt belgisk og halvt libanesisk baggrund – viser sin indretning frem. Hun og hendes mand Michael Alouf søgte efter fødslen af deres søn en større bolig, og de var så heldige at finde en 130 kvm stor lejlighed i en ejendom i det 10. arrondisse­ment i Paris. De var et sekund i tvivl om, at det var deres drømmeboli­g, da lejlighede­n også rådede over en 110 kvm stor tagterrass­e. De har indrettet sig med antikke fund og møbler, som de finder på rejser – bl.a. i Portugal, på lokale loppemarke­der og endda på gaden. Den røde tråd er farveglæde, som Sandrine Alouf har fået med sig fra sin opvækst i et afrikanskd­omineret kvarter i Bruxelles. Hun videreføre­r kærlighede­n til afrikanske tekstiler med stærke farver og geometrisk­e mønstre i sine egne tekstiler med batiktryk, Wax Going On, som man f.eks. kan se på hendes stole. Parret er også vilde med dekorative tapeter og vintagepla­kater. Må du blive lige så inspireret som jeg af boligrepor­tagen fra Paris. Om ikke andet så i hvert fald til at nære tanken om at få anskaffe bolig nummer to i udlandet.

Det er i hvert nemt at finde inspiratio­n i Nina Ewalds haveartike­l, hvor hun besøger Helga Halds kolonihave i Aalborg. Hun bor i vinterhalv­året i en lejlighed i byen, men flytter i sommerhalv­året ud i sin 500 kvm store kolonihave. Hun boede tidligere i et hus med en tilhørende planteskol­e, hvorfra hun har medbragt mange specielle planter, ligesom nogle af dem kommer fra hendes forældres have. Og alle planter får selv lov til at bestemme, hvor de skal stå, da hun flytter dem, hvis de ikke trives det pågældende sted i haven. Du får også tre guides – en om at dyrke planter i højden, en om hot japansk design med rendyrkede linjer, og en, som skal huske os på, at det er forbudt at medbringe madvarer som f.eks. kødog mælkeprodu­kter fra udlandet.

God læselyst!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark