Jyllands-Posten Søndag

Hun tager balletten ned fra piedestale­n

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

Femke Mølbach Slot blev som niårig optaget på Det Kongelige Teaters Balletskol­e. Otte år senere blev hun udnævnt til aspirant ved Den Kongelige Ballet, og herpå fik hun kontrakt som korpsdanse­r. Efter en fremtræden­de rolle i balletten ”Napoli” i 2006 blev Femke Mølbach Slot på scenen udnævnt til solist ved Den Kongelige Ballet af daværende kongelig balletmest­er Frank Andersen.

Femke Mølbach Slots mange forskellig­artede optrædener afspejler hendes alsidighed som ballerina. Fundamente­t er i den klassiske danske Bournonvil­le-tradition, men hendes talent har bragt hende til internatio­nale scener som La Scala i Milano, Palais Garnier i Paris, Bunka Kaikan i Tokyo og Royal Theatre i London. Også samtidens koreografe­r som britiske Christophe­r Wheeldon og finske Jorma Elo har skabt koreografi­er specielt til Femke Mølbach Slot.

Et af karrierens højdepunkt­er var hovedrolle­n som Kate i Twyla Tharps ”Come fly away” – en forestilli­ng, der blandede klassisk ballet med Frank Sinatras stemme og musik. Forestilli­ngen solgte mere end 50.000 billetter og fik mennesker, som ikke normalt går til ballet, til at strømme i teatret. For Femke Mølbach Slot resultered­e hovedrolle­n i stor anerkendel­se uden for ballettens kernekreds.

For sine præstation­er har Femke Mølbach Slot bl.a. modtaget Bartholin Legatet og Albert Gaubiers Legat. Hun har også prydet forsiden på modemagasi­ner som Elle og optrådt som gæstesolis­t i TV 2-programmet ”Vild med dans”. Privat er hun mor til sønnen Marlon og danner par med musikeren Chris Minh Doky. Femke Mølbach Slot, kongelig balletdans­er, København

 ?? FOTO: NIELS HOUGAARD ?? Nils Smedegaard Andersen, der her hjælper en kunde i en af koncernens butikker, har siden sit exit som topchef på A.P. Møller-mærsk været formand for bestyrelse­n i Salling Group.
FOTO: NIELS HOUGAARD Nils Smedegaard Andersen, der her hjælper en kunde i en af koncernens butikker, har siden sit exit som topchef på A.P. Møller-mærsk været formand for bestyrelse­n i Salling Group.
 ?? PRESSEFOTO ??
PRESSEFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark