Jyllands-Posten Søndag

BEDSTE BUD PÅ EN DANSK SPRINTER

- Foto: AP

Jeg ville gerne have været med i sprinten, men det var lidt voldsomt, så jeg endte med at trække mig,« sagde Magnus Cort, der endte i anden gruppe.

Han håber senere i løbet at få mulighed for at prøve sig selv af i en finale for at køre med om en etapesejr.

»De dage, hvor der ikke sker de vilde ting, kan det være, at jeg får lov til at køre min chance,« fortalte Magnus Cort, inden løbet gik i gang.

25-årige Magnus Cort har flere gange bevist, at han kan duellere med de helt tunge drenge. Tidligere på året sprintede han sig til en etapesejr i Oman, og det samme lykkedes under Tour de Yorkshire, da han på en stejl afslutning spurtede fra OLguldvind­eren Greg Van Avermaet.

Cort kan formentlig ikke følge med supersprin­tere som Marcel Kittel, Fernando Gaviria og Mark Cavendish på en bred og flad boulevard. Han er bedre, når det går en anelse opad i finalen, og det gør det faktisk allerede søndag på anden etape, der slutter i La Roche-sur-yon.

Sprinter uden tog

»Jeg har været ude og se afslutning­en, hvor vi kørte de sidste par kilometer. Den er spændende, fordi den stiger svagt. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at alle de almindelig­e sprintere vil være med fremme, men den kunne godt passe mig fint, fordi det går et par pct. opad de sidste kilometer,« sagde Magnus Cort. Han skal dog ikke regne med at blive løftet og hjulpet frem til målstregen af et effektivt tog med en, to eller tre hjælperytt­ere, som supersprin­terne har til rådighed.

»Nogle gange forventer jeg, hvis der ikke sker andre ting og sager, at prøve mig selv af, men ikke med noget større støtte fra holdet,« sagde Magnus Cort.

Han fik sit store, internatio­nale gennembrud, da han vandt to etaper i Vueltaen i 2016. Det giver ham dog ikke lov til at køre sin egen chance hele tiden hos Astana.

Er det svært skulle finde sig i det, hvis du har gode ben, og etapen ligger godt til dig? »Nej. Det er okay. Sådan har det været for mig tit, og sådan er det for mange andre. I Vueltaen sidste år fik jeg slet ikke lov til at spurte. Det blev gjort mig klart fra starten, at min opgave var at guide klassement­sfolk ind til mål. Jeg forventer at få lidt mere frie hænder her, men nu må Magnus Cort, 25 år (Astana)

Han har to gange tidligere kørt Vuelta a España for holdet Orica-scott (2016, 2017). Siden årsskiftet har han kørt for Astana.

Deltager i Tour de France for første gang.

Største resultat i karrieren: To etapesejre i Vuelta a España (2016). vi tage gangen,«

Cort.

Han ved godt, hvad hans primære opgave bliver.

Han er med for at hjælpe Jakob Fuglsang på alle mulige måder, om han så skal aflevere et hjul eller sin cykel til landsmande­n.

»Hvis der er sidevind en dag, handler alt selvfølgel­ig om Jakob, eller hvis han punkterer 10 km fra mål, så stopper jeg med det samme for at hjælpe ham,« sagde Magnus Cort.

Sidevind var der ikke meget af lørdag, selv om rytterne kørte over 100 km langs vandet. Det foregik roligt. Mest dramatik var der, da amerikaner­en Lawson Craddock røg i asfalten. Han blev håndfodret med smertestil­lende piller ved lægebilen med blodet løbende ned ad kinden.

Det blev dog overgået i spændingsk­urve, da Froome pludselig endte på en mark kort før mål. Fuglsang slap for uheld.

Det var landsmande­n Michael Valgren, der fragtede Fuglsang igennem de sidste kilometer.

»Det handlede kun om én ting, nemlig at holde Jakob fremme,« sagde Valgren efter etapen. det en dag ad sagde Magnus

 ??  ?? Chris Froome forsøger at komme tilbage på vejen efter et styrt kort før mål på første etape. Froome endte med at sætte 51 sekunder til i forhold til Jakob Fuglsang. 100
0
0
Chris Froome forsøger at komme tilbage på vejen efter et styrt kort før mål på første etape. Froome endte med at sætte 51 sekunder til i forhold til Jakob Fuglsang. 100 0 0
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark