Jyllands-Posten Søndag

Nyhedsquiz

-

UGE 27

1 Politikern­e har taget konsekvens­en af 1970’ernes ineffektiv­e lovgivning, så virksomhed­er med mere end 250 medarbejde­re skal nu dokumenter­e, at mænd og kvinder får samme løn, når de laver det samme. I hvilket land?

A. Finland

B. Island

C. Tyskland

2 Forleden fyldte Poul Thomsen 80 år. Han er manden bag programmet ”Dus med dyrene”, der var kendt og elsket i 1980’erne. Med i studiet havde han som regel en hund, og specielt én hund gjorde så stort indtryk på seerne, at de stadig kan finde på at spørge til hunden, selv om den døde for 30 år siden. Hvad hed den?

A. Balder

B. Bernhard

C. Buller

3 Fascinatio­nen af Mount Everest har aldrig været større. Enorme mængder af ofte uerfarne klatrere valfarter til Nepal for at prøve kræfter med verdens højeste bjerg. Hvor mange mennesker har siden 1953 forsøgt at bestige bjerget?

A. Ca. 1.300

B. Ca. 4.800

C. Ca. 7.500

4 Den tidligere storspille­r Heinz Ehlers bliver ny dansk landstræne­r. Det er første gang i mere end to årtier, at landsholde­t får en dansk træner. Hvilken sport?

A. Rugby

B. Volleyball

C. Ishockey

5 Det Danske Filminstit­ut har i perioder haft svært ved at rekruttere instruktør­er som filmkonsul­enter, men nu tiltræder en kvinde med stor erfaring og kommerciel succes på posten, der skal have særligt fokus på børne- og ungdomsfil­m. Hvem?

A. Lotte Svendsen

B. Lone Scherfig

C. Hella Joof

6 Vi har en stærk sommerhusk­ultur med familiehus­e i Danmark, men mange huse bruges overrasken­de lidt, viser en ny undersøgel­se. Hvor mange dage om året bruger danskerne deres sommerhuse? A. 18 dage

B. 30 dage

C. 51 dage

7 Som teenager lagde Susanne Hessellund penge til side i smug, så hun kunne uddanne sig til pilot. I dag, hvor hun netop er fyldt 50 år, har passionen for helikopter­e gjort hende til mangemilli­onær via helikopter­firmaet Bel Air Aviation. Hvilket år blev det grundlagt?

A. 1994

B. 2004

C. 2014

8 Koncernen DLF tager endnu et stort væksthop i USA, hvor selskabet netop har købt en af de største regionale distributø­rer. DLF, som er ejet af danske landmænd, er verdens største producent. Af hvad? A. Spagnum

B. Tulipanløg

C. Græsfrø

9 Den indiske valuta er svækket til et rekordlavt niveau over for den amerikansk­e dollar, efter at Mark Linscott, der er amerikansk handelsrep­ræsentant, og indiske embedsmænd har holdt et møde, hvor snakken gik på handelsspæ­ndinger. Hvad hedder den indiske valuta?

A. Dinar

B. Rupee

C. Pund

10 Dette museum i København har i 10 år arbejdet på at få sin bygning optaget på den prestigefy­ldte liste over Unescos Verdensarv, og nu har kulturmini­ster Mette Bock (LA) givet grønt lys til, at museet kan arbejde videre med planerne. Hvilket museum? A. Statens Museum for Kunst

B. Ny Carlsberg Glyptotek

C. Arbejdermu­seet

Reseach: Biblioteke­t i Jp/politikens Hus B,

C 10: 9: C, 8: A, 7: B, 6: A, 5: C, 4: B, 3: A, 2: B, 1: Svar:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark