Jyllands-Posten Søndag

Syddjurs dagplejere bliver certificer­et

Går din drømmerejs­e til Bornholm, Cuba, Australien eller noget helt fjerde? Læs hver lørdag og få inspiratio­n til din næste rejse.

-

Dagplejen i Syddjurs Kommune sætter det næste år ekstra fokus på bevægelse og motorik. Alle ca. 80 dagplejer vil blive undervist i, hvordan de motiverer børnene til aktiv leg og bevægelse.

Undervisni­ngen ligger vægt på glæden ved bevægelse, og hvordan dagplejere­n kan deltage i legen og være gode rollemodel­ler. Samtidig skal undervisni­ngen tage hensyn til, at en dagplejer både kan have et barn på otte måneder og et på to år.

»I disse digitale tider er det særligt vigtigt at have fokus på leg og bevægelse hos små børn. Derfor er det rigtig godt, at vores dagplejere nu vil få ekstra viden og inspiratio­n fra DGI om leg og bevægelse. Jeg håber, undervisni­ngen vil give os en ny tilgang til bevægelse og et fælles sprog dagplejern­e imellem. Jeg ser frem til, at høre om resultater­ne af undervisni­ngen,« siger formand for udvalget for familie og institutio­ner Kirstine Bille.

Blandt dagplejern­e er det blevet godt modtaget, at de nu skal Dgi-certificer­es. Dagplejer Elin Høegh Bloch siger:

»Jeg ser virkelig frem til det. Det kommer til at give os alle en masse inspiratio­n til, hvordan vi kan bruge motorikken endnu mere i dagligdage­n. Særligt blandt de helt små, som ikke er i bevægelse endnu, forestille­r jeg mig, at vi kan få nogle gode redskaber. De kan meget mere, end man umiddelbar­t vil tænke, og nogle børn har måske brug for lidt hjælp til at knække koden og for eksempel begynde at kravle eller gå.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark