Jyllands-Posten Søndag

SEX AND THE CITY

-

1997

– På baggrund af en række klummer i The New York Observer udgav journalist­en og forfattere­n Candace Bushnell bogen "Sex and the City". Tv-selskabet HBO købte rettighede­rne og indledte optagelser af de første afsnit til en tv-serie.

1998

– Første episode af "Sex and The City" gik den 6. juni i luften på HBO - og blev så stor en seersucces, at det blev besluttet at fortsætte serien i de følgende seks år.

2004

– Den sidste episode blev udsendt på HBO den 22. februar. I alt blev der i løbet af de seks år udsendt 94 episoder af serien.

2008

– Premiere på filmen "Sex and the City" med samme cast som tv-serien.

2010 2013

– Premiere på "Sex and the City 2".

– Tv-kanalen The CW havde premiere på "The Carrie Diaries", der lukkede efter kun to sæsoner.

"Sex and the City" har været nomineret til i alt 99 filmpriser og har modtaget syv Emmy-priser, otte Golden Globes og tre Screen Actors Guild Awards.

Siden serien lukkede, er den blevet genudsendt adskillige gange, den er udsendt på dvd og er tilgængeli­g via diverse streamingt­jenester. Der er desuden udsendt to album med seriens soundtrack.

I anledning af 20-årsjubilæe­t genudsende­r HBO samtlige episoder, der er tilgængeli­ge via HBO'S særlige "Sex and the City"-univers på nettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark