Jyllands-Posten Søndag

Katolske præsters overgreb – igen

-

Jens Jørgen Larsen afs. økonom, journalist, Juelsminde

Nu må hele den øvrige, civilisere­de verden vel snart have fået nok af de katolske præsters forlorne sexliv. De nøjes desværre ikke med ”gør-det-selv” sexteknik, nej, de forgriber sig på vores drengebørn. En af de seneste afsløringe­r er 3.700 ofre i Tyskland

Indrømmet; den forlorne katolske kirke og dens præster har aldrig været min kop te. Og selv er jeg da også døbt og konfirmere­t i den danske folkekirke. Dog senere udmeldt, bl.a. fordi den ikke tolererer, at mennesker er født forskellig­e og med forskellig­e meninger om religion. Heldigvis er jeg født som ”middel normal”.

Således binder man mig ikke en hvilken som helst religionsh­istorie på ærmet.

Hvorfor nu dette udfald mod den katolske kirke og dens forlorne præster? Simpelthen fordi dens grundholdn­ing og asketiske leveregel nærmest skriger til himlen af falskhed, dobbeltmor­al og viljen til magt over uskyldige mennesker i deres menigheder.

For os, der kender Maslows behovspyra­mide, er det fuldkommen indlysende, at den katolske kirkes love og leveregler ikke kan efterleves af mennesker; født af kød og blod.

Det er totalt meningsløs­t, umenneskel­igt og ikke praktisabe­lt.

Ethvert menneske har behov for et sexliv, og derfor rangerer sexbehovet så højt i behovspyra­miden. Og hvis Maslow har ret med sin behovspyra­mide, er der også evidens for, at hele den katolske kirkes grundfunda­ment er bygget på et naturstrid­igt paradoks.

Men måske er mange af de katolske præster i virkelighe­den homoseksue­lle, hvad meget tyder på. Så fred være med det. Men så bør de naturligvi­s også træde frem.

Det har mange homoseksue­lle gjort. Og netop på denne måde har de gjort deres liv og måde at leve på legitim.

Men desværre præsentere­s vi for den ene sexskandal­e efter den anden. I Irland, Australien, Holland og Tyskland og mange andre delvist katolske landes præster verden over. De har desværre valgt at leve efter den katolske kirkes vanvittige doktrin. De har desværre valgt at leve deres sexliv både i dølgsmål og ved at forgribe sig på vores børn.

For nylig var det så de katolske præster i Tyskland, der blev taget i deres synd. 3.700 tilfælde er afsløret. Men mon ikke det kun er toppen af isbjerget? At tænke sig: Er det da ikke ganske uhyrligt, at katolikker­ne ikke kan sende deres børn i kirke, uden de skal udsættes for sexmisbrug?

Nu bliver det så spændende at iagttage, om den katolske kirke vil slippe nogle af deres mange milliarder dollars løs.

Det ville være en værdig måde at få aflad på. I den katolske kirke har man jo netop haft tradition for, at man kunne betale sig fra sine synder.

Spændende, om den ”moderne” pave vil træde i karakter og således ændre sin doktrin til præsternes sexliv, så det bliver som vi andre kødeliges. At tro, at det vil være muligt for katolske præster at leve uden sex, er kun en illusion. Derfor kommer den katolske kirke kun af med ”sexondet” ved at proklamere ophævelse af præsternes cølibat.

Ellers vil overgreben­e fortsætte igen, igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark