Jyllands-Posten Søndag

Synagoge angrebet – 12 ramt af skud

Mindst fire dræbt ved synagoge i Pittsburg.

- HEIDI PLOUGSGAAR­D Jyllands-postens korrespond­ent hp@jp.dk

Der blev sat en trist milepæl i Pittsburgh, Pennsylvan­ia, lørdag, da en attentatma­nd åbnede ild i en synagoge. Mindst fire mennesker er dræbt, men antallet frygtes at vokse. Ifølge amerikansk­e medier er 12 mennesker blevet skudt. Også tre betjente rapportere­s at være blevet ramt i en skudveksli­ng med gerningsma­nden, der selv blev såret og efterfølge­nde overgav sig.

Vedkommend­e er nu anholdt og bragt til et hospital for at blive behandlet. Hans navn var i aftes endnu ikke blevet frigivet.

Angrebet fandt sted netop som synagogen om formiddage­n lokal tid afholdt sabbat. Der var således mange mennesker i bygningen.

Chuck Diamond, en tidligere rabbiner for den synagoge, Tree of Life, sagde til journalist­er på stedet, at motivet for angrebet synes at have været had.

»Det lader det til. Der er meget antisemiti­sme derude. Der er meget had derude. Bare følge nyhederne. Det er en forfærdeli­g tid,« sagde han og tilføjede, at synagogen ikke har sikkerhed ved døren under sabbat.

Hans meldinger om motivet for angrebet blev bakket op af CNN. Tv-stationen citerede en politikild­e for, at attentatma­nden kom med antisemiti­ske råb under angrebet.

En vred præsident Donald Trump sagde foran Det Hvide Hus, at handlingen bør føre til overvejels­er om mere sikkerhed.

Han sagde også, at mennesker bag sådanne angreb bør straffes med døden:

»Enhver som gør dette i et tempel eller i en kirke – vi har haft så mange – de skal betale den ultimative pris. Det har jeg længe ment. Det her skal stoppe.«

Under attentatet blev folk i området omkring synagogen, Squirrel Hill, opfordret til at blive inden døre. Politiet blev alarmeret af personer, der befandt sig i synagogen, da angrebet begyndte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark