Jyllands-Posten Søndag

Skal Danmark underskriv­e FN’S nye migrations­pagt?

-

Poul Højlund udenrigs- og sikkerheds­ordfører for Nye Borgerlige, Kjellerup

I december skal Danmark underskriv­e en ny Fn-pagt om migration. USA trak sig fra traktaten allerede i 2017, mens den endnu var på skitseplan. Traktaten var uforenelig med USA’S opfattelse af migrations- og flygtninge­politik og med USA’S suverænite­t, sagde Trump. I juli i år trak Ungarn sig, fordi traktaten fremmer migration. Det er stik imod ungarske interesser og har alvorlige konsekvens­er for sikkerhede­n, sagde Peter Szijjarto, Ungarns udenrigsmi­nister. Nu har Tjekkiet, Polen og Østrig også meldt deres forbehold med samme begrundels­er som USA og Ungarn og med den konsekvens, at de formentlig heller ikke underskriv­er ved ceremonien i Marokko i december 2018.

Bør Danmark også trække sig? Global compact for safe, orderly and regular migration, som er afta- lens officielle navn, er et ikkebinden­de dokument, der skal sørge for ordnede forhold for den migration, som FN anser for både uundgåelig og ikke mindst gavnlig for alle parter.

Migranter er ikke flygtninge; de sorterer fortsat under FN’S flygtninge­konvention. 258 millioner mennesker lever i dag uden for deres fødeland og er dermed migranter i FN’S terminolog­i. Størstedel­en af migratione­n sker internt på det afrikanske kontinent, og at der er brug for bedre forhold, betvivler ingen.

Traktaten understreg­er, at de enkelte landes suverænite­t og dermed ret til selv at regulere indvandrin­g skal respektere­s, men der er næppe tvivl om, at traktaten vil blive brugt som løftestang for øget migration til de mest udviklede lande, herunder Danmark og det øvrige Europa. Migration løser ikke Afrikas problemer med uhæmmet befolkning­svækst, men skaber derimod store problemer i modta- gerlandet, og problemern­e vokser i omfang i takt med kulturerne­s forskellig­hed.

Nye Borgerlige opfordrer til, at Danmark ikke underskriv­er traktaten. I bedste fald er den relativt uskadelig, fordi den ikke er forpligten­de og dermed blot endnu en papirtiger fra FN. I værste fald og nok mere realistisk vil den blive til en ægte tiger, der går til angreb på vores ret til selv at bestemme, hvem vi inviterer indenfor i vores fællesskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark