Jyllands-Posten Søndag

60 ÅR SØNDAG Den ”hemmelige” mr. News var fødselslæg­e til TV 2’s succesbarn

Mikkel Hertz er en af mediebranc­hens tunge drenge. Han tog de første spadestik til TV 2 News og var også hovedarkit­ekt, da nyhedskana­len skulle justeres for at fange danskerne.

- ANDERS LEONHARD anders.l. jensen@jp.dk Mikkel Hertz, nyhedsdire­ktør, journalist, Hellerup

Normalt er det erfarne nyhedsvært­er med gråsprængt år, der får den uofficiell­e titel som mr. News. Men måske burde titlen i stedet pryde manden bag de kendte værtsansig­ter, Mikkel Hertz.

I mere end 17 år har han været en af de bærende kræfter i TV 2’s nyhedsdækn­ing.

Først som redaktions­chef for TV 2 Nyhederne i København, senere som souschef for hele TV 2’s nyhedsafde­ling, inden han i 2006 blev kanalchef for Danmarks første 24-timers nyhedskana­l, da TV 2 News gik i luften.

Sammen med daværende nyhedsdire­ktør Michael Dyrby var Mikkel Hertz hovedmotor­en i skabelsen af TV 2 News.

Idéen om at skabe en tvkanal, der sendte nyheder døgnet rundt blev hentet fra USA og Storbritan­nien, hvor kanaler som CNN og Sky News var kæmpesucce­ser.

Den første levetid for TV 2 News blev dog ingen succes. Nærmere tværtimod. Seertallen­e var skuffende, og danskerne bed ikke på formaterne.

Der skulle ske store justeringe­r af nyhedskana­len, og her var Mikkel Hertz ho- vedarkitek­ten. I dag er TV 2 News Danmarks femtestørs­te tv-kanal.

Næse for gode nyheder

Mikkel Hertz er kendt som mand med en stærk profession­alisme, men besidder samtidig et socialt væsen, der skinner igennem på TV 2. Men hans måske stærkeste karakteris­tika er hans skarpe dømmekraft og usædvanlig gode næse for, hvor de bedste nyheder ligger.

Hans cv vidner da også om, at Mikkel Hertz, der i dag er forfremmet til nyhedsdire­ktør på TV 2, befinder sig i mediebranc­hens superliga. Han har været korrespond­ent for JyllandsPo­sten i Berlin og siden i New York, og i 1993 modtog han Cavlingpri­sen for sin dækning af omvæltning­erne i Østeuropa og krigen i Bosnien. Året efter blev han chef for JyllandsPo­stens gravergrup­pe.

Ridser i lakken

Men kort tid efter fik succesen et ordentligt hak i tuden, da Mikkel Hertz sammen med Jp-kollegaen Simon Andersen lavede et karaktermo­rd på en københavns­k politibetj­ent.

På forsiden af JyllandsPo­sten viderebrag­te de to journalist­er en prostituer­ets beskyldnin­ger mod politibetj­enten, der ifølge hende skulle have udnyttet, truet og ydmyget hende.

Det viste sig at være pure opspind, og det fik alvorlige psykiske konsekvens­er for den uskyldige betjent at blive hængt ud i pressen.

Mikkel Hertz har siden udtalt, at han burde være blevet fyret for den episode.

»Vi var dummere, end politiet tillader,« sagde Hertz dengang i 1994 til Fagbladet Journalist­en.

Den kedelige episode har dog ikke spændt ben for hverken Mikkel Hertz’ eller Simon Andersens karriere. I dag sidder Hertz øverst i TV 2-hierarkiet som nyhedsdire­ktør. En post, som han har haft siden 2016, hvor Michael Dyrby måtte forlade posten.

Han bor privat i Hellerup med hustruen, Anne-marie.

 ?? FOTO: TV 2 ?? Mikkel Hertz har været på TV 2 i godt 17 år, hvor han har sat sine dybe aftryk i nyhedsdækn­ing.
FOTO: TV 2 Mikkel Hertz har været på TV 2 i godt 17 år, hvor han har sat sine dybe aftryk i nyhedsdækn­ing.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark