Jyllands-Posten Søndag

Han brød igennem som bokser

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN Runi Lewerissa, skuespille­r, København

Skuespille­ren Runi Lewerissa stod på scenen, da Fredericia Teater i foråret blændede op for den spektakulæ­re musicalver­sion af tegnefilme­n ”Prinsen af Egypten”.

Her spillede han rollen som Moses’ svigerfar, Jethro. Musicalen om Moses’ liv og skæbne trak fulde huse i Fredericia og bliver næste sommers trækplaste­r på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Runi Lewerissa er uddannet skuespille­r på Odense Teater, hvor han blev færdig i 1982. På scenen er han kendt for at koble skurk og romantiker i én og samme karakter. Det så publikum eksempler på, da han spillede Alberto i dramatiker og instruktør Lars Kaalunds ”Kuppet” på Mungo Park i 1993. Herudover har han spillet på bl.a. Det Kongelige Teater, hvor han i 2010 kunne opleves i Kasper Holtens opsætning af musicalen ”My fair Lady”. Også på Aarhus Teater, Caféteatre­t og Cumulus Teatret har Runi Lewerissa løbende optrådt.

Far til Iqbal

På det store lærred er han kendt som faderen i de tre familiefil­m om den sjove, charmerend­e og idérige dreng Iqbal. Faderen har store ambitioner på sin søns vegne, men Iqbal er lidt af en ballademag­er, der ved en fejl brænder sin skole af og indrullere­s i mange magiske hændelser. Den seneste film i serien, som er baseret på Manu Sareens børnebøger, havde premiere i de danske biografer i september i år. Også i danske tv er Runi Lewerissa et kendt ansigt. Han optrådte i 1980’erne i DRdramaser­ien ”Rejseholde­t” og fik i 1990’erne sit folkelige gennembrud i Dr-føljetonen ”Ugeavisen”, hvor han spillede bokseren Michael.

 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark