Jyllands-Posten Søndag

SÅDAN BLIVER LEWIS HAMILTON VERDENSMES­TER

-

Der er 75 point tilbage at køre om, og Lewis Hamilton har et forspring på 70 point til Sebastian Vettel på andenplads­en.

Det betyder, at Lewis Hamilton bliver verdensmes­ter, hvis han bliver nummer syv eller bedre. I 18 løb i denne sæson er Lewis Hamilton udgået en gang, og når han har gennemført er hans dårligste placering nummer fem.

Ferrari har stadig en reel mulighed for at vinde konstruktø­rernes VM. I dette regnskab fører Mercedes med 66 point, men man skal huske, at begge kørere scorer point. Fernando Alonso, der havde vundet verdensmes­terskabet i 2005 og 2006, men det var Lewis Hamilton ret ligeglad med.

Han gad ikke være andenvioli­n for den iltre spanier. Efter tre løb lå han foran Alonso i Vm-stillingen, og så havde Mclaren balladen med at forklare Hamilton, at han var andenkører.

Kollapset forhold

Under grandprixe­t i Monaco blev han nummer to efter Alonso, men han udtalte bagefter, at han over radioen havde fået at vide, at han ikke måtte overhale Alonso. Sagen blev efterforsk­et af det internatio­nale motorsport­sforbund, uden at der blev uddelt straf, men forholdet mellem Hamilton og Alonso kollapsede, og de talte angiveligt ikke sammen efter det.

Da sæsonen var overstået – uden at nogen af de to vandt VM – var det dog Hamilton, der vandt den interne magtkamp, og Fernando Alonso forlod Mclaren.

Men Hamiltons anstrengte forhold til holdkammer­ater fortsatte. Da han skiftede til Mercedes, blev det understreg­et af rivaliseri­ngen med Nico Rosberg.

De to var faktisk gode venner, da de kørte på samme hold i ungdommen, men krydderiet om at vinde VM var for stærkt til, at venskabet kunne holde.

Igennem flere år slog de sig på hinanden, og til sidst var det nærmest pinagtigt at se dem på samme podie, når den ene vandt, og den anden blev nummer to. ”Taberens” smil var mere anstrengte end Maudes fra Matador.

Det kan godt ske, at forholdet mellem Rosberg og Hamilton var skidt i de fire år, de kørte sammen, men det var en særdeles frugtbar periode for Mercedes.

Tilsammen vandt de 54 af 78 grandprixe­r, tre individuel­le- og tre konstruktø­rverdensme­sterskaber.

Lewis Hamiltons kørestil beskrives som naturlig, hvor han føler sig frem, mens Nico Rosberg mere brugte hjernen.

Og følelserne har han også for sin værste rival for tiden.

Hamilton har nu gennem flere år banket Ferraris Sebastian Vettel sønder og sammen, og Vettel har været presset i medierne, da han i denne sæson har lavet flere fejl.

Men på Lewis Hamiltons foretrukne kommunikat­ionskanal, Instagram, dukkede der pludselig et forsvar for Vettel op.

»Jeg føler, at medierne skal vise mere respekt for Sebastian. Ingen kan forestille sig, hvor hårdt det er på vores niveau. Man må forvente, at mennesker laver fejl, men det, der tæller, er, hvordan vi kommer igennem dem,« skrev Hamilton.

I juni skrev han under på en kontraktfo­rlængelse med Mercedes på to år, og når den udløber, er han 35 år.

På det tidspunkt vil han have været hos Mercedes i otte år – og måske vundet syv Vm-titler – hvilket bringer ham op på siden af Michael Schumacher som den mest vindende kører i Formel 1.

Spørgsmåle­t er så, om han kunne trænge til nye udfordring­er? Umiddelbar­t er det ikke alle teams, der står klar med åbne arme.

Red Bull har hollændere­n Max Verstappen, der endnu aldrig har trukket sig fra en duel, hverken på eller uden for banen. Og Red Bull-boss Helmut Marko tror ikke ligefrem på makkerparr­et Hamilton-verstappen.

»Man har brug for harmoni i et team, og lige nu er det de to kørere med de største egoer. Det vil være mere end en udfordring for et team,« sagde Helmut Marko til Sky Sports.

Og hvordan går det så med pigerne?

For tiden kommer han vistnok sammen med musikeren Nicki Minaj. Efter en lang liste af andre erobringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark