Jyllands-Posten Søndag

FC Nordsjælla­nds udebanekom­pleks fortsætter

Underholdn­ingsværdie­n var i absolut topklasse, da FC Nordsjælla­nd stadig ikke kunne vinde på udebane i Superligae­n. AC Horsens-fc Nordsjælla­nd 3-3 (2-3)

- FREDERIK HJORTH GERNIGON frederik.gernigon@jp.dk

FC Nordsjælla­nd jagter fortsat sæsonens første udebanesej­r i Superligae­n efter et hektisk opgør i Horsens, hvor de rødklædte for en stund så ud til at vinde.

Der var hele fire diskutable situatione­r omkring scoringer i kampen. Sandsynlig­heden for kontrovers­er øges selvfølgel­ig, jo flere mål der scores, og lørdagens kamp var en aldeles målrig en af slagsen. Allerede ved pausen havde bolden været i mål fem gange i et opgør, der endte 3-3.

Horsens og FC Nordsjælla­nd beskrives ofte som to yderpoler i dansk fodbold. Førstnævnt­e som værende fysisk stærkt og dødboldsor­ienteret, mens FC Nordsjælla­nds spidskompe­tencer består af teknisk begavelse og AC Horsens, 6 FC Nordsjælla­nd, 6

Morten Krogh, 5

Sivert Heltne Nilsen, AC Horsens, 6

Ulrik Yttergård Jenssen, FC Nordsjælla­nd, 7 spil langs jorden. Den bedste beskrivels­e af kontrasten mellem de to leverede Horsens-anfører Mathias Nielsen, der har spillet i begge klubber, forud for kampen.

»Kasper Hjulmand (Nordsjælla­nd-træner, red.) går mest op i det spillemæss­ige, det gør Bo (Henriksen, Horsens-træner, red.) ikke. Han går op i, om dine holdkammer­ater stoler på dig, og om du har lyst til at give alt for andre end dig selv,« sagde han til TV3 Sport.

Der var knap gået et kvarter, før sliderne fra Horsens var foran 2-0 efter mål på et diskutabel­t straffespa­rk og en scoring efter et hjørnespar­k, hvor Fcn-feltet dannede kulisse for en regulær brydekamp. Horsens’ livretter er jo dødbolde, og der kan ikke være mange i hjemmehold­ets stab, der regnede med at blive truet af FC Nordsjælla­nd på selvsamme spilaspekt. Men det skete.

Bevares, reducering­en til 1-2 ved Andreas Skov Olsen kom efter åbent spil, men de to efterfølge­nde mål, som vendte kampen helt på hovedet, kom i kølvandet på to dødboldsit­uationer til Nordsjælla­nd. Begge gange var Andreas Skovgaard i oplæggeren­s rolle, den ene gang stod han offside, den næste var han oppe og kysse sin modstander med albuen, men begge mål blev anerkendt, og så var venstrebac­k Ulrik Yttergård dobbelt målscorer og Nordsjælla­nd i front 3-2. Det holdt 10 minutter ind i anden halvleg, hvor Borring udlignede til 3-3.

Dagens resultat betyder, at FCN fortsat kun har vundet en superligak­amp på udebane i kalenderår­et.