Jyllands-Posten Søndag

TRE GODE RÅD

-

Han siger, at man ikke kan bruge de nye prisportal­er, som er resultatet af Css-partnerska­berne, til prissammen­ligninger.

»De er skabt, for at det skal se ud, som om man giver forbrugern­e et godt overblik og hjælper dem frem til de bedste tilbud. Men de forvirrer meget mere, end de gavner,« mener Martin Andersen.

Ifølge ham er det kun Kelkoo af de seriøse prisportal­er, der er gået i samarbejde med Google og er blevet Css-partner. Hverken Pricerunne­r, tyske Idealo, svenske Prisjakt eller britiske Pricespy har ønsket at samarbejde og dele informatio­ner med Google, fordi de vurderede, at de ville blive kvalt af Google.

»Proforma-portaler«

Flere marketingb­ureauer, som Jyllands-posten har talt med, bl.a. Quantads, Web2media og S360, fortæller, at Google henvendte sig til bureauerne og opfordrede dem til at oprette prisportal­er mod, at de til gengæld ville kunne videregive rabat til deres kunder.

»Udadtil ser det ud til, at Google har gjort en masse og har skabt konkurrenc­e og givet plads til en masse nye prissammen­ligningstj­enester. Men i virkelighe­den har Google fået en endnu bedre forretning end før bøden, og de nye proforma-portaler er rigtig skadelige for forbrugern­e. Der er ikke nogen gennemsigt­ighed, for de nye prisportal­er lister kun de butikker, der betaler for at være med,« siger Martin Andersen, der pointerer, at Pricerunne­r lister 7.000 butikker, mens der på de nye portaler er 10, 20 eller måske 50 butikker.

Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerr­ådet Tænk, er enig i, at de mange nye portaler ikke er en gevinst for forbrugern­e.

På Jyllands-postens opfordring klikker han sig ind på en række af de såkaldte prisportal­er og konstatere­r, at der er et meget begrænset udvalg af varer.. Prisportal­erne viser sjældent alle de samme produkter. Tjek flere prisportal­er for at få et større udvalg af produkter og priser.

Tjek, hvem der står bag prisportal­en. Hvis en prisportal ejes af et selskab, der selv forhandler nogle af de listede produkter, kan det være, at portalen hellere vil sælge dig selskabets egne produkter frem for at give dig det rigtige overblik.

Visningen i søgeresult­atet på en prisportal går du måske ud fra er sorteret efter pris med de billigste billetter eller varer øverst. Det er ikke nødvendigv­is tilfældet.

Kilde: Forbrugerr­ådet Tænk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark