Jyllands-Posten Søndag

»Kan vi give danskerne lidt dårlig samvittigh­ed, føler jeg, at det er det hele værd«

Veganerpar­tiet er med opsigtsvæk­kende og kontrovers­ielle udmeldinge­r kommet i mediernes søgelys. Medstifter Henrik Vindfeldt mener, at det er på tide at tage de ekstreme metoder i brug i debatten om dyrevelfær­d.

- MANON BUCH manon.buch@jp.dk

Det er på dagen for Folketinge­ts åbning, at miljø- og fødevaremi­nister Jakob EllemannJe­nsen på vej op ad trapperne til slotskirke­n møder en repræsenta­nt fra Veganerpar­tiet. Det er medstifter af partiet Henrik Vindfeldt, og han vil vide, om det er rigtigt, at det nye folketings­år kommer til at handle om dyrerettig­heder.

»Jeg kan simpelthen ikke udtrykke med ord, hvor vild jeg er med bacon,« lyder svaret fra ministeren, før han stryger op ad de sidste trin og videre til næste dagsorden.

Tilbage på trappen står Henrik Vindfeldt med spørgsmål om griseunger, der bliver slået ihjel i laderne, og hanekyllin­ger, der bliver blendet. Og fra den dag forandrer Veganerpar­tiet og Henrik Vindfeldts liv sig.

»Jeg sagde mit job op efter den episode, da vi pludselig fik massiv eksponerin­g i medierne. Det betød, at der var en stor flok fra den veganske bevægelse, der meldte sig som frivillige, hvis vi ville fortsætte arbejdet med partiet. Nu vil jeg i stedet bruge min tid på at få hjertet frem i befolkning­en,« siger Henrik Vindfeldt.

Skyder med spredehagl

Henrik Vindfeldt og medstifter Michael Monberg stiftede Veganerpar­tiet for seks måneder siden, men har den sidste måned oplevet en markant stigning i medlemstal­let og antallet af frivillige. Derudover har opmærksomh­eden på de sociale medier og trafikken på partiets hjemmeside fået et betydeligt nyk op efter den skelsætten­de hændelse foran slotskirke­n.

Opmærksomh­eden omkring det kontrovers­ielle parti steg yderligere, da medierne greb fat i et opslag fra partiets hjemmeside, hvor pædofili og vold mod børn blev brugt som en del af retorikken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark