Jyllands-Posten Søndag

Nyhedsquiz

-

UGE 43

1 Danske æg testes hver anden uge for alle knap 3.000 forskellig­e typer salmonella. Udenlandsk­e æg testes hver 15. uge, men kun for de mest udbredte typer af salmonella, som EU kræver. Hvor mange er det?

A. 5

B. 250

C. 1.500

2 Kvindernes tennisorga­nisation, WTA, kårede forleden årets kvindelige spiller. Hun indtager førsteplad­sen på verdensran­glisten og har i 2018 vundet 85 pct. af sine kampe. Hvem?

A. Simona Halep

B. Naomi Osaka

C. Petra Kvitova

3 Rejsebogfo­rlaget Lonely Planet offentligg­jorde forleden en top-10 over de bedste byer at besøge i 2019. Hvilken by topper listen?

A. Rom

B. Barcelona

C. København

4 I årets første syv måneder er 46 pct. af de solgte fjernsyn 55 tommer eller større. Men selv om andelen af de helt store fjernsyn stiger, køber danskerne færre fjernsyn. Hvor mange købte de samlet set i 2017?

A. 105.000 stk.

B. 405.000 stk.

C. 705.000 stk.

5 Mark Knopfler udgiver et nyt album, ”Down The Road Wherever”, der er hans niende soloalbum. I den forbindels­e tager han på tour og spiller to koncerter i Danmark næste år. Knopler kendes også fra et nu opløst band. Hvilket?

A. Simple Minds

B. Dire Straits

C. Genesis

6 Dette land vil bruge en kunstig måne til at lyse en millionby op om natten. Den kunstige måne består af tre-fire satellitte­r, som skal i kredsløb om Jorden, og fra rummet vil satellitte­rne kunne fungere som gadelys. I hvilket land?

A. Japan

B. Rusland

C. Kina

7 Den britiske superstjer­ne Cliff Richard fejrer 60-års jubilæum. Bl.a. med fire udsolgte koncerter i Danmark. Hvilket år er han født?

A. 1935

B. 1940

C. 1945

8 En verdensken­dt sangerinde er blevet spurgt, om hun vil give koncert i pausen ved Super Bowl til februar. Super Bowl er en af verdens største sportsbegi­venheder med millioner af seere på verdenspla­n, og samtidig er der tale om et stort job i musikbranc­hen. Men sangerinde­n har takket nej. Hvem? A. Taylor Swift,

B. Beyoncé

C. Rihanna

9 Foder og udstyr til kæledyr er en kæmpemæssi­g forretning i Europa, hvor 80 mio. husstande har et kæledyr. Hvilket dyr er det mest populære?

A. Kat

B. Hund

C. Kanin

10 Bunker af sand og bigballer spærrede en nyanlagt vej, efter en landmand i Højesteret havde fået medhold i at en ekspropria­tion af en del af hans jord til vejen var ugyldig. I hvilken kommune ligger vejen? A. Kolding

B. Vejen

C. Esbjerg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark