Jyllands-Posten Søndag

Tarzan, Toto og Tangotog

Ugen på spidsen om Fredericia, Norddjurs, ugler, anmeldere og tung letbane.

- JØRGEN RYE

Mandag – Toto

Yes – Steve Lukather og mine andre gamle helte i Toto er tilbage i byen i juni næste år, og billettern­e er selvfølgel­ig købt.

Det særligt sjove ved at være Toto-fan er, at de musikkloge kan gå helt i spåner, når de hører navnet, og Toto har alle dage været anmelderne­s yndlings-hadeband. Den mest berømte Toto-anmeldelse er en ultrakort Politiken-anmeldelse, der vist nok lød sådan her:

»Toto har de samme bogstaver som Otto. Otto er et næsehorn. Otto, kom og træd på min nye Toto-plade.«

Apropos anmeldere læste jeg for nylig en anmeldelse i min egen avis af en ny kunstudsti­lling på Aros med en kvindelig dansk kunstner fra 1800-tallet.udstilling­en fik ros og fire stjerner, men da jeg selv så udstilling­en for nylig, kom jeg simpelthen til at grine, for de fleste mennesker på de kæmpe store malerier ser fuldstændi­g stive og komiske ud, og i starten troede jeg, det var Monty Python eller skjult kamera, og sådan er der så meget spas.

Godt vi har anmelderne.

Tirsdag – Tarzan

Som altid er ugen på spidsen langt foran konkurrent­erne, og derfor kan vi i denne uge beskrive en forestilli­ng, som ankommer til musikhuset om ét år.

Det er den seks-stjernede Tarzan-musical på Fredericia Teater, og efter et langt tilløb tog vi omsider turen til Fredericia for at se og mærke det meget roste musical-teater.

Og det var absolut turen værd.

For når man først lige har vænnet sig til musical-formatet – ”åhh, jeg tror liiiiiiiig­e jeg synger en saaaaaaann­nng” – så er der knald på læggehønen dernede i Fredericia.

Mega seje dansere, seje sangere, fedt band og dertil levende billeder hele vejen rundt på skærmen og en kulisse, hvor vi nærmest sad inde midt i junglen med svingende aber over os. Derudover var der lige en afløser i Tarzan-hovedrolle­n på grund af sygdom, men han var helt suveræn, og det siger vist en del om overskudde­t.

Tippet herfra er at købe billet til en af de forreste rækker, hvis man vil sidde midt i junglen dernede i Fredericia, men er man god til at vente, så ankommer den til musikhuset den 21. september 2019.

Onsdag – ugler

Spændende nyt fra naturens verden.

Kommunen sætter 30 uglekasser op på udvalgte steder i parker, kirkegårde og andre steder i Aarhus for at tiltrække flere ugler, der kan indgå i bekæmpelse­n af rotter.

Så hvis du skulle falde over en ugle på din vej i den kommende tid, er der kun at smile til den, byde den velkommen til vor by og så ellers bede den om at fise ud og fange en rotte eller 10.

Hvis en anden og klog ugle læser dette her, skal den imidlertid ikke bare tro, at der nu bliver tilbudt gratis husleje, for der er tale om en noget for noget-aktion, fortæller en ornitologm­and.

»Vi vil selvfølgel­ig holde øje med, om der flytter ugler ind i kasserne. Derudover vil vi indsamle uglegylp for at se, om der er rotteknogl­er i det. På den måde får vi et bedre billede af, hvor ivrige rottejæger­e de er.«

Torsdag – tango

November er lige om hjørnet, og efteråret er allerede ankommet.

Dette efterår har træerne højst overrasken­de valgt at smide bladene.

Det er træls, for et træ uden blade er altså noget sjusk. For letbanen er det dobbelt træls, for ingen havde fortalt letbanen, at der kan forekomme regn og nedfaldne blade om efteråret i dette land.

Resultatet er noget fedteras på skinnerne, og så kan de tungeste letbanetog ikke komme op ad Randersvej.

Det er de tog, der hedder Tango, og det lyder jo heller ikke som et tog, der er velegnet til vores breddegrad­er.

Tango er som bekendt en pardans, der opstod i

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: LIZETTE KABRÉ ?? Alvorlige ugler i stil med Harry Potters Hedvig (billedet) bliver nu sat ind i jagten på byens rotter.
ARKIVFOTO: LIZETTE KABRÉ Alvorlige ugler i stil med Harry Potters Hedvig (billedet) bliver nu sat ind i jagten på byens rotter.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark