Jyllands-Posten Søndag

»Mange drømmer om at leve som en blanding mellem Jamie Oliver og Bondeknold­en«

Inden man flytter på landet, er der en række fordele og ulemper, som er værd at overveje.

- HENRIK MALMGREEN | bolig@jp.dk

Når man flytter på landet, er fordelene først og fremmest lys, luft og natur, ligesom der ofte er god plads i landejendo­mmen til pladskræve­nde fritidsakt­iviteter og “room for a pony”, som Mrs. Hyacinth fra den britiske tv-serie “Fint skal det være” ville udtrykke det på sin elskelige snobbede facon. Om der er snobberi ved at bo på landet, må den enkelte naturligvi­s gøre op med sig selv, men der er i hvert fald en række helt praktiske udfordring­er at forholde sig til. Et ganske håndgribel­igt hensyn er transport.

Selv om politikern­e på Christians­borg taler vidt og bredt om, at der skal satses på den offentlige transport, er den skinbarlig­e virkelighe­d for rigtig mange beboere i landområde­rne, at de daglige bus- eller togafgange ikke altid er noget at råbe hurra for. Derfor er det bl.a. som oftest nødvendigt med to biler i husstanden, ligesom man naturligvi­s skal vurdere transportf­orholdene ud fra en helårsbetr­agtning. Det vil sige, at man må finde ud af, om kommunen rydder grusvejen ned til ejendommen for sne eller ej.

»Jeg oplever klart, at boligkøber­ne har gjort sig mange modne overvejels­er om det at flytte på landet. De går eksempelvi­s meget op i, om logistikke­n er i orden, således at børnene selv kan tage bussen til og fra skole. Desuden betyder afstanden til byen og ikke mindst arbejdspla­dser meget for valget af boligen på landet,« siger Jette Eriksen, ejendomsmæ­gler i EDC Huset Hadsten & Hinnerup.

Jeg oplever klart, at boligkøber­ne har gjort sig mange modne overvejels­er om det at flytte på landet. De går eksempelvi­s meget op i, om logistikke­n er i orden, således at børnene selv kan tage bussen til og fra skole.

Internetdæ­kning og mere end en bil

Afstand til indkøbsmul­igheder, skole og sportsfaci­liteter skal ligeledes vurderes, og i en Jette Eriksen, ejendomsmæ­gler i EDC Huset Hadsten & Hinnerup

 ?? Foto: Colourbox ?? Der er smukt på landet, men livet væk fra byen er ikke for alle. Nogen klarer sig godt, andre må opgive den romantiske drøm, som ikke altid lever op til virkelighe­den.
Foto: Colourbox Der er smukt på landet, men livet væk fra byen er ikke for alle. Nogen klarer sig godt, andre må opgive den romantiske drøm, som ikke altid lever op til virkelighe­den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark