Jyllands-Posten Søndag

De bor i jysk landidyl med et strejf af USA

Det unge par Christian og Britt Pedersen flyttede fra en lejlighed i Grenå til en stor landejendo­m uden for Aarhus, hvorfra de driver deres selvstændi­ge virksomhed­er. Plads har de masser af, og det værdsætter de meget, da de nyder at slå sig løs med indre

- METTEMAJE SKØTT | bolig@jp.dk

Indkørslen er lang og stemningsf­uld. Der er træer langs grusvejen, og solen skinner bag husets tag. Vi fanger Christian og Britt Pedersen i deres hjem på en ualmindeli­gt smuk dag, men man har følelsen af, at dette hus er noget ganske særligt selv i gråvejr. Hovedhuset ligger tilbagetru­kket på den tre hektar store grund, det er omkranset af gamle staldbygni­nger, og udenom igen er der haller og bygninger, hvor parrets firmaer holder til. Men her i privaten er de tilpas langt væk fra det hele, så de kan nyde fordelen ved at være tæt på arbejde, men samtidig være sig selv, når de har fri. Her kan de boltre sig på hele 220 kvm, og det gør de. Da de overtog ejendommen for lidt over to år siden, var huset blevet istandsat af de tidligere ejere, så parret har undgået det helt tunge arbejde med nyt tag, lofter og gulve. De har i stedet koncentrer­et sig om at sætte deres eget præg på boligen med små unikke løsninger, som gør hverdagen hyggeliger­e i huset.

Fra Grenå til Aarhus

Det kræver meget arbejde og en del forpligtel­se at vedligehol­de en ejendom på den størrelse, som Christian og Britt Pedersen er flyttet ind i. Men de har aldrig været i tvivl om, at de kunne løfte opgaven, og de kender hinanden godt nok til at vide, at de begge to er typerne, der aldrig sidder stille, men altid knokler løs. De har nemlig været kærester i tolv år – nærmere præcis siden folkeskole­n. I dag er de 31 år og enige om, at de skal blive boende her i rigtig mange år:

»Vi har tit talt om, at vi har været heldige – med stedet her, og de ting vi ellers laver. Men vi arbejder også for det og er ikke gode til at sidde stille i sofaen,« siger Christian Pedersen og fortæller, at Britt Pedersen heldigvis er ret selvkørend­e og gør meget herhjemme, når han ikke har tid.

»Det er sandt, at jeg kan godt lide at gøre noget og har lige malet trappen. Hvis der er noget, jeg gerne vil have gjort, så står jeg gerne op kl. 05.00 om morgenen før arbejde og gør det. Sådan er vi begge. Vi laver selv det meste herinde,« siger Britt Pedersen glad og kigger på Christian Pedersen, der straks går i gang med at fortælle, hvordan Britt Pedersen for nylig anlagde et bed i haven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark