Jyllands-Posten Søndag

Flyt, mens du orker. Og gør det i god tid

I mere end 25 år har Bente og Bent Ginnerskov Jensen fra Kolding været skrevet op i boligselsk­aber, så de var forberedt på, hvor de skulle bo som ældre. Det bedste råd er at være ude i god tid, siger parret.

- SIMON JOHANSEN

Det er svært at brokke sig, når man har en udsigt som den hos Bente og Bent Ginnerskov. »Det er et skønt sted,« fortæller Bente Ginnerskov og kigger ud over Kolding Fjord. Solen står højt over havnen. Her fra deres bolig kan parret se det meste af byen.

På den anden side af vandet kan Bente Ginnerup se den sti, som parret holder af at cykle ud til, og bag de sommergrøn­ne træer skimter man det mægtige Kolding Hus, byens stolthed. Det var egentlig slet ikke meningen, at de allerede nu skulle stå og nyde udsigten over bugten. De kunne sagtens have klaret at bo i deres gamle bolig, et parcelhus nær motorvejen, men de var trætte af den megen støj fra trafikken. Så da de fik at vide, at der var en bolig ledig her i bygningen, slog de til.

»Vi sagde til boligselsk­abet, der står for bygningen, at vi gerne ville gøre os aktive. Vi er skrevet op flere steder. Hos et enkelt boligselsk­ab har

Før boede vi fire kilometer længere ude af byen, så der var vi ofte nødt til at køre ind til byen.

Bent Ginnerup vi været skrevet op i mere end 25 år, men det her sted kunne vi virkelig godt se os selv i,« fortæller Bent Ginnerup.

Tæt på byen

Men derfor kunne der stadig godt stå andre foran dem i køen, så ægteparret turde ikke gøre sig forhåbning­er om noget. Hvis der har stået andre foran dem, må de imidlertid have valgt at takke nej til lejlighede­n, for blot fire timer senere blev de ringet op og tilbudt boligen.

De tøvede ikke med at sige ja, selv om de jo havde et hus i forvejen.

»Vi havde noget opsparing, så vi tænkte, at vi godt kunne betale for to boliger i et stykke tid, men vi fik solgt vores hus utroligt hurtigt,« forklarer hun.

Det var vigtigt for parret, at deres bolig skulle ligge i Kolding. Her har de altid boet, og her bor deres børn. Dertil bruger de byen meget, både til fritidsint­eresser og andre aktivitete­r. Alt det er blevet meget lettere at komme til, fordi lejlighede­n ligger meget tættere på byen, end deres hus gjorde.

»Før boede vi fire kilometer længere ude af byen, så der var vi ofte nødt til at køre ind til byen. Nu kan vi hoppe på cyklen. Det er jo skønt at cykle,« siger Bent Ginnerup.

Fællesskab er vigtigt

Vi forlader parrets lejlighed og går en tur i nabolaget.

Fortsættes

 ??  ??
 ?? Foto: Simon Johansen ?? Bent og Bente Ginnerup er flyttet ind i boligfælle­sskab, hvor alle beboere er over 50 år.
Foto: Simon Johansen Bent og Bente Ginnerup er flyttet ind i boligfælle­sskab, hvor alle beboere er over 50 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark