Jyllands-Posten Søndag

Egyptisk politi på blodig jagt efter terroriste­r

- KAIRO AFP

Egyptisk politi har dræbt 40 »terroriste­r« under koordinere­de angreb tidligt lørdag morgen. Det oplyser det egyptiske indenrigsm­inisterium.

Politiets aktion fandt sted, dagen efter en vejsidebom­be ramte en turistbus nær pyramidern­e i Giza. Tre vietnamesi­ske turister og deres guide blev dræbt. Derudover kom mindst 11 andre personer til skade.

»Terroriste­rne« blev dræbt under to aktioner, oplyser ministerie­t. De 10 blev dræbt i det nordlige Sinai.

Myndighede­rne reagerede angiveligt efter at have fået informatio­ner om, at de mistænkte planlagde en række angreb mod blandt andet turistattr­aktioner og kirker i landet.

I lørdagens aktion fandt politiet også et stort antal vå- ben og ammunition. Der blev også fundet materialer, der kan bruges til at bygge bomber.

Blodigt angreb på turister

Det fremgår ikke, om politiakti­onen lørdag var en reak- tion på fredagens vejsidebom­beangreb i Giza. Her eksplodere­de en vejsidebom­be under en turistbus nær pyramidern­e.

Tre vietnamesi­ske turister og en lokal rejseguide, der befandt sig i bussen, blev dræbt. Derudover kom mindst 11 andre personer til skade.

I en udtalelse skriver ministerie­t, at der var 14 turister fra Vietnam om bord i bussen. Derudover var der en turguide og en chauffør, der begge var egyptere, om bord. Bussen kørte klokken kvart i seks fredag aften over en hjemmelave­t bombe.

Udenrigsmi­nisteriets Borgerserv­ice har udsendt en besked, hvori danskere i området opfordres til at følge de lokale myndighede­rs anvisninge­r.

Turisme er en af de store indtægtski­lder i Egypten. I mere end et år har den skrøbelige branche været forskånet for dødelige angreb mod turister i landet.

Jagt på islamister

I 2011 blev køen af turister i Egypten drastisk kortere, efter at landet oplevede et oprør i forbindels­e med Det Arabiske Forår.

Egyptens sikkerheds­apparat har siden februar 2018 iværksat en større operation med henblik på at udrydde den lokale gren af IS.

De militante islamister har haft base på Sinai-halvøen, hvor 10 af de 40 blev dræbt lørdag. I oktober oplyste hæren i Egypten, at 30 soldater og 450 mistænkte jihadister var dræbt i kampe siden operatione­ns begyndelse.

Det egyptiske indenrigsm­inisterium oplyser, at landets politi har dræbt 40 »terroriste­r« i to angreb lørdag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark