Jyllands-Posten Søndag

Tottenham gav træner Mauricio Pochettino grund til at smutte

- SIMON FESTERSEN simon.festersen@jp.dk

Ventetid – uanset om det måtte være på julegavern­e eller den næste bus hjem – kan føles som evigheder og sommetider være uudholdeli­g.

I Tottenham, hvor man ikke har vundet den bedste engelske fodboldræk­ke siden 1961, kender man udmærket til den følelse.

Det nye stadion lader endnu vente på sig, modsat konkurrent­erne stod svingdøren ualmindeli­gt stille i sommerens transfervi­ndue, og nu kan midtbanekr­eatøren Christian Eriksen minsandten være på vej væk, hvis ikke han forlænger sin kontrakt med klubben.

Læg dertil, at træner Mauricio Pochettino også har været rygtet til Manchester United og Real Madrid.

Alligevel har Londonklub­ben vist stort overskud og efter en række flotte kampe meldt sig ind i mesterskab­skampen som nærmeste forfølger til topholdet Liverpool. Og det er der netop en særlig grund til ifølge fodboldeks­pert på Discovery Mikkel Bischoff.

»Det virker, som om spillerne på banen forsøger at overbevise Pochettino om, at han skal blive i klubben og tro på det her projekt. Jo flere rygter, der er kommet omkring hans skifte, desto bedre har de spillet,« siger han.

Alt dette satte midterhold­et Wolverhamp­ton dog en gevaldig stopper for, da det med lige dele kynisme og hårdt arbejde lørdag vandt 1-3 over Tottenham.

Trods nederlaget mener Mikkel Bischoff, at Mauricio Pochettino skal have æren for, at Tottenham har hentet flere point end hidtil efter sæsonens første halvdel og i skrivende stund ligger på andenplads­en i Premier League.

»Det er jo ikke de helt store navne, han har at vælge imellem, men de spillere, han bruger, får han til at fungere. Sissoko spiller eksempelvi­s hamrende godt på midtbanen, og højrebacke­n Kyle Walker-peters kommer forleden ind og laver tre assists. Det er bare fantastisk trænerarbe­jde,« siger Mikkel Bischoff.

I kampen mod midterhold­et Wolverhamp­ton var det imidlertid helt andre navne, der kom i fokus. Først bankede topscorer Harry Kane sit 13. sæsonmål i kassen, og derfra lignede det faktisk en sikker sejr til Tottenham.

Men i anden halvleg gik luften af ballonen, og Wolverhamp­ton kunne arbejde sig ind i kampen. Udligninge­n kom efter et hjørnespar­k, inden to hurtige omstilling­er gjorde det til slutresult­atet 1-3.

Stadion bliver afgørende

Tottenham tabte således et vigtigt skridt i mesterskab­skampen, og derfor kan det da også klinge en smule hult i retrospekt, når man tænker på, at koreanske Son HeungMin inden kampen stillede sig utilfreds over, at Tottenham bliver forbigået, så snart medierne skal pege på de mulige vindere af Premier League.

»Folk snakker kun om Manchester City og Liverpool,« lød det fra Tottenham-spilleren, der sammen med holdkammer­aterne risikerer at ryge ned på tredjeplad­sen, hvis Manchester City vinder over Southampto­n søndag.

Men hvordan skal Tottenham tage fusen på favoritter­ne?

»Den første forudsætni­ng er, at Liverpool sætter farten ned og ikke fuldstændi­g smadrer pointrekor­den i Premier League,« siger Mikkel Bischoff og fremhæver desuden en længe ventet hjemmebane­fordel.

Det er efterhånde­n længe siden, at Tottenham skulle være flyttet ind på det nye stadion nord for London og med plads til 62.000 tilskuere, men på grund af byggeforsi­nkelser spiller holdet fortsat sine hjemmebane­kampe på Wembley.

Prognosern­e tyder på, at det nye stadion står klar engang i januar, og det kan ifølge fodboldeks­perten få afgørende betydning.

»Det kommer til at være et kæmpe spillemæss­igt boost for holdet, og samtidig får hele klubben et løft af glæden over at vende hjem. Alle kan jo huske, hvor godt de spillede på White Hart Lane (Tottenhams tidligere stadion, red.),« siger Mikkel Bischoff.

Jo, Tottenham-fansene har skam nok at se frem til. Så handler det bare om at beherske forventnin­gens glæde. Alt godt kommer jo som bekendt til den, der venter – og selvsagt vinder fodboldkam­pe.

Wolverhamp­ton vandt overrasken­de over Tottenham, som dermed tabte terræn i mesterskab­skampen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark