Jyllands-Posten Søndag

Skal man øremærke sin kone, hvorfor er baren højere i EU, og er Jorden virkelig flad?

- KNUD ENEVOLDSEN knud.enevoldsen@jp.dk VI BEGYNDER MED ET BØVS NÆH, DE ER VEL SKRÆMT VÆK DE STIKKER IKKE OP FOR BOLLEMÆLK I USA FLADPANDED­E VIDENSKABS­FOLK

»Det er eddermame på tide her på falderæbet, at man kan finde en kvinde, der kan matche mig. Jeg mener, Herren skabte to køn. Hvor svært kan det være? Men det har eddermame været svært,« siger Thomas Blachman.

»Det her er jo ikke en folkelig sag, så der er ikke bange venner på vejen. Derfor er det i høj grad op til regeringen og ministre selv, som jo er mere sektoropde­lt end noget andet i denne verden, at levere regler og lovgivning, som understøtt­er bedre sammenhæng,« siger han.

OG SÅ JUNCKER IKKE KAN NÅ

Desuden bliver EU ved med at hæve baren. Ikke af ond vilje, men fordi EU forbedrer sine egne standarder hele tiden.

HAR DU FÅET ØREMÆRKET DIN KONE?

Der er ikke en kattelov på samme måde, som der er en hundelov, der betyder at man skal øremærke eller chipmærke sin hun.

DET ER DE SÅ IKKE LÆNGERE

Maria, der især raserede de tre tidligere danske jomfruer i Vestindien ...

HVORDAN FIK DE DET EGENTLIG DEROP?

Solen skinner i den sønderjysk­e by Gråsten, mens byens hvide stolthed Gråsten Slot flagrer på halv i udkanten af byen.

HUNDEN OFRET TIL PRINSENS ÆRE

»Prins Henrik har haft flere udstilling­er i lokalområd­et, og hans skulpturer er utrolig flotte. Jeg er særligt glad for den, der står på byens torv,« siger Vibeke Welcher, der er kommet til slottet for at lægge en nyindkøbt buket sammen med sin hund.

MAN SER DET FOR SIG – MÅSKE …

Køen husede tusindvis af mennesker, da folket fik lov til at tage afsted med prins Henrik i Christians­borg Slotskirke. En kilometerl­ang hale af respekt for prinsen, der har forladt os. Ethvert knep gælder i krig og i USA’S giftige debat om retten til at bære våben.

MEN DE ER VEL OGSÅ EN SLAGS MENNESKER?

»Udgangspun­ktet må være at hjælpe de her mennesker til at blive en del af samfundet. Det gør man ikke ved at rive deres hjem ned. Vi ser på menneskern­e, og de ser på murerne.«

DET MÅ VÆRE EN SLAGS SMINKE

Em-succes må ikke blive en sovepudde for kvindeland­sholdet, der netop er kommet hjem fra en træningstu­rnering uden en sejr.

DET TROR DA POKKER

Han har desuden forlagt hjemmet på Syndfyn i »nedtrykt sindstilst­and«, oplyser politiet.

JAMEN VAR DET IKKE GODT SÅ?

Brøndby formåede ikke at kapitulere på FC Midtjyllan­d og FC Nordsjælla­nds pointdelin­g i Farum, da holdet mistede både føring og to point mod Horsens på en tågeindhyl­let Casa Arena.

ET GODT STED AT BO – OG KOMME

I Favrskov er der færre stressede, deprimeren­de og folk med nedsat arbejdsevn­e.

DENGANG VAR HAN ALTSÅ STOR

Førstnævnt­e blev i øvrigt født, samme år som Nick Hækkerup første gang satte sig om bordet i Hillerød byråd.

DE KLEMTE HAM TYDELIGVIS

Det har fået adskillige fodboldels­kere og Buffon-sympatisør­er til at lange ud efter dommeren, fordi de mener, at han havde for små sko på i forhold til målmanden, der tydeligvis var i sine følelsers vold efter en straffespa­rkskendels­e i overtiden.

AF BIBELSKE DIMENSIONE­R

Nørgaard led af symptomer, der havde lignelser til en depression.

SKAL DER NU SKÆRES I POLITIKERN­E?

»Er I ligesom S imod omskæring i partiet, men uden at støtte en aldersgræn­se?«

KUNSTEN AT SKYDE EN GOD AMARONE

Ifølge lektor i bioetik på Københavns Universite­t Mickey Gjerris er debatten og frygten for ulvene også et eksempel på, at mange af os i dag har et »menneskece­ntreret« syn på natur, som også kommer til udtryk, når vi vil skyde skarver, måger eller vildvin.

BLEV KURSET NOGENSINDE SLÅET OP?

Spørgsmåle­t er, om Grækenland kan holde kursus fremadrett­et, eller om politiske spændinger og utilfredsh­ed i befolkning­en vil føre til længere perioder med politisk ustabilite­t.

FRI MIG VENLIGST FOR DET, TAK

»I den browser, du bruger Facebook på, kan du blokere for, at Facebook snerrer i dit liv uden for Facebook. Hvis ikke du blokerer for det, så ved de alt om, hvad du laver,« siger Pernille Tranberg.

JA, HVAD SIGER KONEN EGENTLIG?

Kvittering­en er da heller ikke udeblevet. Hele raden af sundhedsak­tører - f.eks. Lægeforeni­ngen, Danske Patienter, KL, Danske Regikoner - er modtagelse­n akkurat ligeså håbefuld, som afsenderne ønsker det.

NO SHIT, SHERLOCK

Ølindustri­en er en af de sektorer, der i en år- række har været presset af, at folk hælder færre øl i sig.

BARE FOR, AT DER IKKE SKAL VÆRE TVIVL

Folketinge­ts formand, Pia Kjærsgaard (DF), er 100 pct. helt enig.

HVEM VED, HVAD DER SÅ SKETE?

Der blev kastet mere ild på bålet, da også den taiwanske presse blev forhindret i at dække kongressen.

OG SÅ BLEV DER STILLE

Med under et år til folketings­valget tager 10 topchefer bladet for munden.

HAN MÅ HAVE VÆRET HELT OVERSTADIG

Englands assistentt­ræner underskyld­er foræring til Panama

OG KAGERNE MÅ IND VIA SOLTAGET

Bagerparre­t Michael og Mitzi Spottag ejer Langenæs Bageriet hvor kørerne kan være lange. (Det er et drivein-bageri, red.)

SÅ HELT GRÅ VAR DEN IKKE?

Tre mænd opsøgte den 29-årige kort før kl. 9 søndag morgen. Her affyrede de flere skud mod ham, inden de kørte væk i en mindre grå bil.

HAN BRUGER NEMLIG HØREBRILLE

Teammanage­rens udtalelse sidder stadig på Jesper Hansens nethinde.

DET BURDE FORBYDES

Kampene mellem Randers og AGF har de seneste år været omgærdet af drillerier og stikpikker ...

OG FORSTOPPEL­SE SKULLE MAN TRO

Også det at bære et fremmedleg­eme i kroppen - f.eks. at få lagt et urinvejska­teder - og at blive opereret øger risikoen for en blodbanein­fektion, påpeger hun.

SIKKE ET SVINERI

Arbejdere fra nye Eu-lande eksplodere­t Det var f.eks. et paradigmes­kifte, da videnskabs­folk gik over til at antage, at jorden var flad i stedet for rund. Men det ændrede kloden jo ikke form af.

Endegyldig­e svar på ovenståend­e finder du ikke på denne side. Men du får nogle bud på det, for vi har igen i år udvalgt nogle af det forgangne års bedste sprogtidsl­er fra Jyllands-postens journalist­er. Vi gør, hvad vi kan for at luge ud, men skulle du allerede have set nogle af dem i avisen eller på jp.dk, beklager vi naturligvi­s og håber, at det trods alt har gjort dagen lidt sjovere for dig og dine omgivelser. (Rubrik i en grafik om udenlandsk­e lønmodtage­re)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark