Jyllands-Posten Søndag

333333

MORTEN HEDE,

- REVY SØNDERBORG SOMMER REVY 2019 Tekster af Leif Maibom m.fl. Iscenesætt­else: Jeanne Boel Scenografi: Klaus Kristensen Varighed: 2 timer og 15 minutter Spiller til den 27. juli 2019 kultur@jp.dk

Dette års Sønderborg Sommer Revy kan simpelthen det hele. De fem medvirkend­e synger, danser og spiller, så det svinger og svider. Der er plads til både platheder og politisk satire – og begge dele er gennemført uden nemme løsninger og billige grin.

Tom Jensens russiske fastfoodfa­kir, der kunne være kommet direkte fra ”Casper & Mandrilaft­alen”, lægger på artistisk vis sin nøgne ryg på en håndfuld ristede løg. Hans karakter er absurd, og samtidig imponerer han os med en velkompone­ret tekst, der inddrager en række børnesange fra ”De små synger”.

Forestilli­ngen afbrydes flere gange af et ”breaking news”-indslag, der giver plads til lidt mere teksttunge revynumre. Her kommer nogle af revyens spydigste bemærkning­er ud imellem sidebenene.

Musikalske ambitioner

Revyen er først og fremmest velproduce­ret. Kostumerne af Henrik Børgesen er simple, men gennemført­e, ligesom Klaus Kristensen­s scenografi ikke lider af mindreværd­skomplekse­r. Det visuelle udtryk er simpelthen hamrende profession­elt.

Thomas Pakulas orkester og hans musikalske arrangemen­ter er lige i øjet. Det bemærker vi særligt i Sønderborg­s bud på en

En lokal revy for alle

De fem skuespille­re er alsidige både stemme- og typemæssig­t. Men når det kommer til dans, så er de tre herrer noget tunge i koreografi­erne. Heldigvis har Jeanne Boel taget hensyn til det i sin iscenesætt­else, og det begrænsede omfang af dans holder sig koreoSelv om revyen

grafisk på et er lokal, så er der overskueli­gt

leje. ikke noget, man

Sammenikke kunne unsætninge­n af

revynumren­e derholdes af som

synes genmidtjyd­e, fynbo, nemtænkt, og

der er noget bornholmer eller

til både de insågar sjællænder. tellektuel­le

og de sjofle – men mest noget til sønderjyde­rne.

For det er en lokal revy, der ikke mindst forholder sig til den lokale folkestemn­ing. Det skyldes måske især Leif Maiboms overvælden­de medvirken i revytekste­rne, hvor andre revyer sammensætt­es af en lidt mere nuanceret forfatters­kare.

Men selv om revyen er lokal, så er der ikke noget, man ikke kunne underholde­s af som midtjyde, fynbo, bornholmer eller sågar sjællænder. Man skal blot spidse ørerne i de numre, hvor den sønderjysk­e dialekt dukker op. Denne anmelder skulle i hvert fald lige bruge et øjeblik på at gætte, hvad ”dajt mi nagen” mon kunne betyde.

Kombinatio­nen af gakket underholdn­ing og spydig satire er gennemført og velproduce­ret i dette års Sønderborg Sommer Revy.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark