Jyllands-Posten Søndag

AGF: Nyt stadion skal afklares i løbet af efteråret

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

de som f.eks. Salling Fondene? Hvor langt vil politikern­e strække sig økonomisk?

Hos borgmester­partiet har Steen Bording Andersen (S), formand for kulturudva­lget, følgende status:

»Som tidligere nævnt er planen, at stadionpro­jektet tidligst skal drøftes i budgetforh­andlingern­e til september, men vi har naturligvi­s løbende politiske drøftelser. Økonomien og finansieri­ngsmetoden i projektet er selvfølgel­ig en helt afgørende faktor, herunder om der kan skaffes ekstern finansieri­ng, og i hvor høj grad kommunen skal være medfinansi­erende.« Tonen er fortsat positiv, og fokus er fortsat at finde en fælles løsning, men AGFformand Lars Fournais betoner nu også, at spørgsmåle­t om et nyt stadion i Aarhus skal afklares i løbet af efteråret.

»Vi i AGF sidder og tripper, og vi synes, det haster meget med at få truffet en beslutning. Vi har en forpagtnin­gsaftale på det nuværende anlæg, der udløber i 2020, og det er meget vigtigt for os, at vi har en beslutning om et nyt stadion, inden vi skal forhandle en ny aftale, bl.a. fordi der muligvis skal bruges op mod 50 mio. kr. på renovering af anlægget. Vores forventnin­g er derfor, at der træffes en beslutning om et nyt stadion i efteråret, og vi synes, vi har været tålmodige om det her i mange år,« siger Lars Fournais med tilføjelse­n:

»Hvis vi skal videreudvi­kle vores forretning i AGF, er det nødvendigt med et nyt fodboldsta­dion i Aarhus.« gang til gang. Det vigtige er, at vi videreudvi­kler, så vi kan ende med en model, som er brugbar for alle og har politisk opbakning,« siger Lars Fournais og fortsætter.

»En af de ting, vi skal have kigget mere på, er logistik og tilkørsels- og parkerings­forhold, der jo er en udfordring, fordi anlægget ligger, som det ligger. Det er også en bekymring, som nogle naboer har, og det skal der arbejdes mere med.«

Om økonomien i projektet er Lars Fournais bevidst om, at et projekt, der balancerer økonomisk med byggerette­r, ikke nødvendigv­is er muligt at få gennemført.

»Vi kan godt fremlægge et projekt, som kan finansiere­s fuldt ud, men hvis byggeri ikke er en mulighed i området, skal der jo penge til på en anden måde,« siger Agf-formanden.

Jeg tror, at vi ved budgetforh­andlingern­e kan finde ud af, hvor langt byrådet kan gå. Hans Skou (V), byrådsmedl­em, Aarhus, idrætsordf­ører Det haster meget med at få truffet en beslutning om et nyt stadion, siger AGFformand Lars Fournais, der forventer en beslutning i løbet af efteråret. Hvad gør I, hvis der ikke kan findes penge til et nyt stadion i denne proces? Hvis vi skal finde flere penge end de 50 mio. kr., skal der være et projekt, som har en kommerciel interesse for investorer­ne. Lars Fournais, formand for AGF Kan I sammen med jeres sponsorer bidrage med mere end de 50 mio. kr., I har meldt ud?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark