Jyllands-Posten Søndag

»Vigtigt, at omstilling­en sker i et højere tempo«

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.l.mikkelsen@jp.dk Søndag den 16. juni 2019

g det er meget dyrt at på grøn teknologi for .«

er rugbrød

mester Jacob Bunds(S) er enig med råden i, at kommunikan om kommunens kliag formentlig halter, mhæver bl.a., at der de e år er investeret krafnergir­enoveringe­r, og at ca. 80 pct. af strømmen i offentlige bygninger kommer fra vedvarende energi eller biomasse.

Men den grønne omstilling kommer i fremtiden til at koste mange penge og kræver, at aarhusiane­rne er mere villige til at ændre vaner, siger Jacob Bundsgaard, der istemmer Bünyamin Simseks glæde over undersøgel­sens resultater.

»Vi er i fuld gang med at omstille til en grøn by, men de næste skridt er vanskelige. Det handler især om transport, og det kommer til at kræve, at borgerne ændrer adfærd og i højere grad benytter transport, som kører på el eller rugbrød. Derudover vil der komme en del tiltag, som koster penge. Derfor er det afgørende, at borgerne er med på dagsordene­n,« siger Jacob Bundsgaard. »Ja. Vi er i en tid, hvor vi har brug for at få sat ordentligt gang i den grønne omstilling, og hvis en hundredkro­neseddel kan være med til at bidrage til at mindske mit hjems energiforb­rug, så er det et ja herfra. Jeg synes, det er vigtigt, at vi har denne indstillin­g overfor grøn omstilling, da det er noget, vi skal løse i fællesskab, og derfor bliver vi som samfund også nødt til at give lidt ekstra for, at den grønne omstilling skal lykkes.« »Ja, det er jeg helt sikkert. Men det er svært at sætte tal på. Det er lidt gratis at sige, at man vil bruge 1.300 kr. ekstra om måneden, hvis man har mange penge. Det interessan­te er, hvor stor en andel af deres løn folk vil betale for den grønne omstilling.«

Fire ”almindelig­e” aarhusiane­re i fire aldersgrup­per er JP Aarhus’ særlige klimapanel. De fortæller, hvad de selv gør – eller burde gøre – for klimaet, og siger, hvad de mener om konkrete forslag. Her er deres tanker om at betale ekstra for en grøn omstilling. I så fald hvad? Hvad der skal gøres? Er du villig til at hive penge op af lommen på bl.a. forbrug for grønne løsninger i Aarhus? Skal Aarhus Kommune gøre mere for den grønne omstilling end i dag? Er du villig til at hive penge op af lommen på bl.a. forbrug for grønne løsninger i Aarhus? Skal Aarhus Kommune gøre mere for den grønne omstilling end i dag? Er du villig til at hive penge op af lommen på Hvorfor? bl.a. forbrug for grønne løsninger i Aarhus? Skal Aarhus Kommune gøre mere for den grønne omstilling end i dag? Hvad skal kommunen gøre? Er du villig til at hive penge op af lommen på bl.a. forbrug for grønne løsninger i Aarhus? Hvorfor? Skal Aarhus Kommune gøre mere for den grønne omstilling end i dag?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark