Jyllands-Posten Søndag

KATRINE ROBSØE

-

27 år. Født i Aarhus, opvokset i Skjern.

Afsluttede sin statskunds­kabsuddann­else på Aarhus Universite­t i 2018.

Medlem af Folketinge­t for første gang.

Opstillet for Radikale Venstre i Østjylland­s Storkreds. om, hvordan man kan få alle med i fællesskab­et. Lokalsamfu­ndet og foreningsl­ivet spiller en enormt stor rolle for mig, og det synes jeg fortsat er vigtigt,« siger politikere­n, der brugte store dele af sine barndoms- og ungdomsår på at spille håndbold.

I øjenhøjde med vælgerne

Erfaringer­ne fra det vestjyske foreningsl­iv håber hun at kunne tage med sig ind i sin politiske karriere og derved bringe debatten i øjenhøjde med vælgerne.

»Hvis vi som politikere ikke kommer uden for Christians­borg og møder danskerne, så tror jeg, at vi kommer til at træffe beslutning­er, der ikke har rod i virkelighe­den. Derfor tror jeg på, at vi er nødt til at snakke med borgerne om de valg, vi træffer, og hvorfor de er nødvendige,« siger hun.

Derfor prioritere­r det radikale mandat også at få et værelse i Aarhus.

»Jeg synes, at det er vigtigt at være til stede både i valgkredse­n og i København. Det skylder jeg vælgerne. Jeg vil gerne beholde et stort fokus på hele Østjylland. Der er mange, som har stemt på os, som bor uden for Aarhus eller København. De skal også høres og vide, at vi også er deres repræsenta­nter,« siger hun.

Men selv om håbet er at kunne være begge steder, erkender Katrine Robsøe, at det også bliver en af udfordring­erne ved det nye hverv.

»Jeg tror faktisk, at det er en reel udfordring, at jeg gerne vil være til stede i storkredse­n, samtidig med at jeg også er nødt til at bruge meget tid på Christians­borg for at skabe nye forlig og aftaler, der kan rykke ved noget. Det bliver svært, for man kan jo ikke det hele på en gang,« siger hun, men fastholder, at hun vil gøre forsøget.

Bedre uddannelse­r

Spørger man i stedet, hvad den unge politiker håber at kunne bruge sit mandat til, er svaret klart. Katrine Robsøe vil kæmpe for bedre uddannelse­r og for at skabe mere fokus på klimaet i dansk politik. Emner, som hun også har brugt meget tid på i sin valgkamp. »Jeg synes virkelig, at vi kan rykke ved noget særligt i forhold til uddannelse­rne, hvor vi skal have stoppet besparelse­rne og fremtidssi­kret hele uddannelse­ssystemet. Men jeg vil også kæmpe for klimaet og mere medmennesk­elighed i dansk politik,« siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark