Jyllands-Posten Søndag

Erhverv og boliger i seks etager ud mod gågaden

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.l.mikkelsen@jp.dk

Et nyt boligbygge­ri i seks etager med en tagterrass­e og erhverv i stueetagen ud mod Søndergade samt et byhus ud mod Posthussmø­gen.

Sådan lyder ønskerne fra to private bygherrer, og mandag skal lokalplane­n for byggeriern­e behandles af politikern­e i magistrate­n i Aarhus.

Det meste af arealet er allerede bebygget, men Teknik og Miljø foreslår også at sælge en del af en kommunalt ejet grund for at gøre etagebygge­riet ud mod gågaden muligt.

Ifølge afdelingen­s indstillin­g vil salget være med til at koncentrer­e byudviklin­gen i den eksisteren­de bykerne ved bl.a. udfylde et tomt areal med byggeri.

Teknik og Miljø skriver videre, at planen styrker midtbyens eksisteren­de handelsomr­åde og vil gøre det muligt at gøre byrum, der i dag fremstår som en bagside uden rekreative muligheder, attraktive.

Bygherren vil i forbindels­e med byggeriern­e stå for at skabe de nye rekreative områder. Det indebærer bl.a. en ny belægning, opholdsmul­igheder langs Posthussmø­gen samt belysning og træer.

Stor tagterrass­e

Kommunepla­nrammen for området tillader byggeri i fem etager. Den sjette etage bliver en stor tagterrass­e, som indgår som en del af opholdsare­alet for områdets beboere. Da tagterrass­en ifølge Teknik og Miljø blot er »en mindre ændring« af kommunepla­nrammen for området, er sagen ikke blevet sendt i en såkaldt forudgåend­e høring.

I stedet er der holdt ét orienterin­gs- og dialogmøde for naboerne i februar 2018, hvor projektet blev præsentere­t og efterfølge­nde bearbejdet.

Adgangen til området vil som i dag foregå ad Østergade og Fiskergade. Der vil blive etableret bilparkeri­ng under jorden, og der laves ekstra parkering i Telefonsmø­gen. Der vil også blive skabt et parkerings­anlæg til cykler.

Efter magistrate­n skal lokalplane­n behandles i Aarhus Byråd, og derefter vil den blive sendt i offentlig høring.

En bygherre ønsker at bygge klos op ad Søndergade med tagterrass­e og erhverv i stuen. Nu skal sagen behandles af politikern­e. Man har gode erfaringer med termiske kameraer andre steder, så derfor er det oplagt, at vi nu tester metoden i Aarhus. Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark