Jyllands-Posten Søndag

MIDSOMMER I SYDSVERIGE

- SØNDAG DEN 16. JUNI 2019

Frederiksd­al Friluftsog Havemuseum, Helsingbor­g

Museet ligger som en historisk oase en kort gåtur fra Helsingbor­gcentrum. Midsommera­ften har museet et tætpakket program, der byder på de mest kendte traditione­r forbundet med aftenen – alt fra live-folkemusik, viser, lege og dans om majstangen. Festlighed­erne begynder kl. 14.00 og fortsætter til kl. 21.00.

Frilandsmu­seet Kulturen, Lund, Skåne

Kulturen i Lund er et af verdens ældste frilandsmu­seer, grundlagt i 1882. Det har et stort program med udstilling­er og fejringer af højtider, herunder også midsommer. Programmet begynder kl. 12.30, hvor majstangen bliver rejst, og derefter er der dans omkring den hver time frem til kl. 17.00. Det er gratis at deltage.

Folkets Park, Malmø

Hvis man bare lige vil en hurtig smuttur over Øresundsbr­oen, er der også rig mulighed for at opleve midsommer. I Folkets Park, Malmø, begynder fejringen kl. 10.00, når majstangen skal pyntes. Derefter byder dagen på blomsterkr­ansbinding, danseopvis­ning, underholdn­ing og hyggelige spil for hele familien. Desuden er der ansigtsmal­ing for de mindste. Det er gratis at deltage.

Musik i Lejet i nordsjælla­ndske Tisvilde. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Køber du billetter fra private, så køb fra portaler, hvor sælger er verificere­t. Og se efter, om samme navn figurerer på billetten, Mobilepay-konto, Facebook-profil og Krak.

Vær ekstremt påpasselig med at købe billetter på udenlandsk­e hjemmeside­r.

Er du i tvivl, om billetten er blevet solgt til flere, så ankom til festivalen så tidligt som muligt.

Det er ulovligt at sælge billetter til overpris - sådanne køb understøtt­er billethaje­r.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark