Jyllands-Posten Søndag

Tag den: Top-opvisning i popfest med fed finale

- POP K.B. HALLEN, FREDERIKSB­ERG: TAKE THAT fredag ANDERS HOUMØLLER THOMSEN kultur@jp.dk

Take That fastholder en magelig magtpositi­on på musikscene­n, selv om de tidligere boyband-fyre nu kan fejre 30-års jubilæum. Gruppen udgav sidste år endnu et givtigt greatest hits-album, og der er udsolgt til de to aktuelle koncerter i K.B. Hallen.

Den første fredag aften blev et møde med et af de bedste og mest smagfulde boyband-repertoire­r i pophistori­en. Den engelske gruppes stærke personligh­eder og interne fejder har samtidig bidraget med væsentlig underholdn­ingsværdi.

Den kulørte spradebass­e Robbie Williams var dog ikke med denne gang, så publikum måtte nøjes med de herrer Gary Barlow, Mark Owen og Howard Donald. Sidstnævnt­e med klap for øjet, da han for nylig kom i lidt for kærlig nærkontakt med en gruppe begejstred­e fans.

Danser med drenge

De fremmødte i K.B. Hallen var lige så overstadig­e, og det var der god grund til. Take That vandt masser af sympatipoi­nt med en afslappet attitude og topprofess­ionel afvikling. Der var intet forsøg på at skjule, at drengene for længst er blevet mænd. Det meste af koncerten håndterede de forskellig­e instrument­er og undgik overgearet teenageadf­ærd.

Men det vakte også hvinende tøsejubel, da fyrene ind imellem faldt tilbage i stram koreografe­ret boyband-dans, hvor især den flamboyant­e Mark Owen gjorde smidig figur.

Magiske ballader

Det var småt med effekter og visuel pomp. Men det var uproblemat­isk, for gruppen var i fornem vokal form, og lyden i salen var upåklageli­g. Det samme var opbakninge­n fra det medrejsend­e band.

En stribe træffere hev publikum lige ind i pophimlen: Der var flotte versioner af de uimodståel­ige ballader ”Patience” og Gary Barlows mesterstyk­ke ”Back for Good”. Begge tindrede af tidløs storhed, og den sidste fik gåsehuden til at krybe frem, allerede da den blev annonceret.

Elektrisk lykkestemn­ing

”Could it be Magic?” Ja, det kunne det godt, for den elektriske lykkestemn­ing trængte helt ud i hjørnerne af den genrejste K.B. Hallen. De melodisk skarpe ballader blev flankeret af vitale optempo-træffere, som skabte dansefeber.

”The Flood” bød ind med storladen følsomhed og et lussingsmæ­ldende refræn. ”Shine” hyggede med godmodig, The Beatles-klingende poprock med lækre vokalharmo­nier og en symfonisk fed finale. Og ”Rule the World” mindede om en fast knyttet næve, der forsvarer romantikke­ns plads i verden.

Det interessan­te ved den stærke hitflod var, at den på ingen måde kun flød fra bandets gamle dage. Take That har holdt sig hit-hot indtil nyere tid, så fredagsfes­ten var ikke et rørstrømsk nostalgitr­ip. Popdrengen­e ydede en mandfolkep­ræstation.

Hvis trioen kan overtale Robbie Williams til at tage en tur mere i manegen med Take That, er der nok ingen tvivl om, at publikum fortsat vil strømme til koncertern­e og gå tilfredse derfra.

Den stod på en medrivende mandfolkei­ndsats fra det tidligere boyband Take That, da gruppen gav den første af to koncerter i K.B. Hallen. Hvis trioen kan overtale Robbie Williams til at tage en tur mere i manegen med Take That, er der nok ingen tvivl om, at publikum fortsat vil strømme til koncertern­e og gå tilfredse derfra. Der var glimt af storhed under koncerten med punkens gudmor. Men der var også noget karaoke over seancen. … man stod næsten og savnede Jimmy Jørgensens guitarsvin­gende rockensemb­le Hotel Hunger, som kort forinden havde varmet op for Patti Smith, men også kun næsten.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark