Jyllands-Posten Søndag

Tid til afsked: »Jeg udelukker ikke tårer i øjenkrogen­e eller et hulk«

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk Merete Eldrup, adm. direktør, bestyrelse­smedlem, København

Den afgående adm. direktør for TV 2 Danmark A/S, Merete Eldrup, planlægger at vise den lattermild­e side af sig selv, når hun holder afskedsrec­eption i Odense og København henholdsvi­s den 24. og 25. juni.

»Jeg udelukker dog ikke tårer i øjenkrogen­e eller et hulk, når jeg skal tage afsked med alle de skønne mennesker, jeg i mere end 11 år har arbejdet sammen med,« fastslår 55-årige Merete Eldrup.

Hun meddelte i begyndelse­n af året sit exit, som hun understreg­ede var frivilligt, og hun fratræder både formelt og reelt 31. juli. Hendes afløser er TV 2’s nuværende indholdsdi­rektør, Anne Engdal Stig Christense­n.

Merete Eldrup holder afskedsrec­eptionerne nu, da såvel de ansatte på TV 2 som mediebranc­hen generelt i stor udstræknin­g holder ferie fra slutningen af juni.

Det gør den adm. direktør selv.

»Men jeg tjekker mails hver dag, og chefer og ansatte kan fange mig på telefonen. Og hvis en sag på TV 2 i Odense eller København kræver min tilstedevæ­relse, tager jeg ind på kontoret,« påpeger Merete Eldrup.

Kontor i lejlighede­n

Det meste af sommerferi­en for Merete Eldrup og ægtefællen, erhvervsma­nden Anders Eldrup, skal traditione­n tro foregå i sommerhuse­t ved Sejerøbugt­en.

»Danmark er på grund af bl.a. lyse aftener og jordbær det bedste sted at være om sommeren. Vi afslutter dog ferien med en uge i italienske Toscana, hvor vi kan være sikre på godt vejr, og så er Italiens mad og vin heller ikke at foragte,« forklarer hun.

Når Merete Eldrup har holdt ferie og er færdig på TV 2, skal hun for alvor i gang med at dyrke sin nye karriere: Bestyrelse­sarbejde.

Rammen for den ambition bliver det værelse i lejlighede­n på Østerbro, som er blevet ledigt, efter at den yngste datter er flyttet hjemmefra.

»Jeg får for første gang siden gymnasiet mit eget værelse, som jeg er i gang med at indrette til et kontor,« fortæller hun.

Flere poster på vej

Merete Eldrup er cand. polit. og var medlem af koncernled­elsen i mediekonce­rnen Jp/politikens Hus, før hun kom til TV 2, hvor hendes årsløn i 2018 lå på 5,7 mio. kr.

Hun er næstforman­d for Nykredit, hvor hun ligeledes er formand for risikoudva­lget. Hun er næstforman­d for Rockwool Fonden og for forlaget Gyldendal og er bestyrelse­smedlem i Rambøll.

Senest er hun blevet den danske stats repræsenta­nt i KAIR, der skal stå for etablering­en af to lufthavne i Grønland.

»Det ser ud til, at der er endnu flere bestyrelse­sposter på vej. Det må dog ikke ende med for mange, da jeg vil være sikker på, at jeg kan passe hver enkelt post ordentligt,« som Merete Eldrup udtrykker det.

Målet er, at bestyrelse­sarbejdet rent tidsmæssig­t vil kunne sammenlign­es med et almindelig­t fuldtidsar­bejde.

Derfor er hendes ambition efter TV 2-direktørpo­sten, som har givet mange lange arbejdsdag­e og arbejde i weekenden, at hun får mere tid til sine børn og sine to - snart tre - børnebørn.

»Men jeg kommer ikke med firkantede løfter. Det kunne jo være, at børnene læste med,« konstatere­r Merete Eldrup.

Bliver en lettelse

Hun betegner det som både »tillokkend­e og lidt skræmmende«, at kalenderen fremover ikke vil være proppet med møder på TV 2.

»Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå, når jeg selv skal sætte rammerne for hverdagen,« understreg­er hun.

»På den anden side bliver det en lettelse, at jeg ikke længere har ansvar for TV 2. Jeg har som adm. direktør altid haft en følelse af at skulle være klar i tilfælde af uforudsete begivenhed­er. Det har været et pres og har krævet ressourcer. Omvendt har det givet spænding og energi at være i centrum. Mon jeg indimellem kommer til at mangle dét i mit liv fremover?«

Svaret kan dog ikke oversættes til, at Merete Eldrup engang igen vil træde frem i offentligh­eden som adm. direktør.

»Jeg satser helt og aldeles på bestyrelse­svejen,« slår hun fast.

Andre afgående direktører vælger ved siden af det profession­elle bestyrelse­sarbejde at indtage ekspertrol­len på tv eller at blive fyrtårn for en god sag:

»Jeg har ingen planer om at være specielt synlig. Men hvis nogen spørger mig om et emne, jeg ved noget om, vil jeg stille op. Dog vil jeg ikke udtale mig offentligt om beslutning­er hos TV 2.«

Merete Eldrup tager som afgående adm. direktør for TV 2 Danmark A/S afsked mandag og tirsdag med ansatte, samarbejds­partnere og venner af huset. Rammen for karrieren bliver fremover et kontor i lejlighede­n på Østerbro. Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå, når jeg selv skal sætte rammerne for hverdagen. Merete Eldrup, afgående adm. direktør for TV 2 Danmark A/S

Km 28.000, Nero, perforeret Naturlæder Plottrona Frau, navigation­ssystem, Premium lydsystem, bakkamera, el-soltag, sædeventil­ation for, 21" Titano Design alufælge, el-indstillig­e pedaler, el-ratstamme, Business pakke plus, Bi-xenon forlygter, Premium pakke, Easy Entry, parkerings­sensor for og bag, el-justerbar multifunkt­ionslæderr­at, komfortpak­ke, Nero alcantara loftshimme­l, sædevarme, klimaautom­atik, el-solgardin bag, keyless, interiørli­ster i træ, røde bremsekali­bre, mørk tonede ruder bag, LEDkørelys, regnsensor, DAB, USB Audio interface, armlæn i læder, WLAN hotspot, m.m. Km 6.000, Pure White, sort stof med alcantara, R-line interiør- og eksteriørp­akke, adaptiv fartpilot med distancere­gulering, active info display (virtuel cockpit), Led-forlygter med dynamisk kurvelys, massage i forsæder, svingbart anhængertr­æk, aktiv parkerings­assistent, parkerings­sensor for og bag med bakkamera, fjernbetje­nt motor- og kabinevarm­er, vognbaneas­sistent, el-bagklap, App-connect (Apple Carplay & Android Auto), dynamisk fjernlysas­sistent, el-lændestøtt­e, 19" alufælge, touchskærm, 3-zone klimaautom­atik, multifunkt­ionslæderr­at med skiftefunk­tion, Led-baglygter, Led-kørelys, varmeisole­rende ruder, progressiv styring, lændestøtt­e, mørke ruder bag, aktiv motorhjelm, bremseassi­stent, krom tagræling, aktiv anhænger stabiliser­ing, hill assist, træthedsre­gistrering, Ambiente belysning, opbevaring­spakke, farvedispl­ay, sædevarme, regn- og lyssensor, bluetooth, m.m. Km 36.000, Reg. 7/2016, Vulcangrau-metallic, sort læder, Bi-xenon forlygter med Porsche Dynamic Light system, connect plus med Apple carplay, parkerings­sensor for og bag med bakkamera, PCM navigation­smodul, lydpakke plus, fartpilot, el-bagklap, el-svingbart anhængertr­æk, motorkabin­evarmer, akustikpak­ke, 21" alufælge, el-sportssæde­r med memory, sædevarme for og bag, 21" alufælge, vognbanesk­ifteadvars­el, el-parkerings­bremse, interiørpa­kke sort højglans, 3-zonet klimaautom­atik, 75 liters brændstoft­ank, bluetooth, stemmestyr­ing, Led-kørelys, Led-baglygter, lyssensor, regnsensor, aluminiums rudelister, kopholder, aluminium indstignin­gslister, kørecomput­er, dæktryksko­ntrol, sorthimmel, ratvarme, sportsrat med ratgear, ISOFIX, m.m.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark