Jyllands-Posten Søndag

Frokost med pandaen

- JYLLANDS- POSTEN SØNDAG DEN 23. JUNI 2019

333333

Der sidder den så og æder bambus bag glas. Hyggelig fyr, egentlig. Selv om den muligvis er kinesisk agent, hvad ved man? Men overfladis­k betragtet er det et venligsind­et dyr, og da vi tog plads i det ganske prunkløse lokale med glasvæggen mod pandaburet, var vi i slutningen af den lange, ophedede valgkamp; ja, jeg overvejede faktisk, om man kunne stemme på pandaen som en slags garant for, at der ikke ville ske noget opsigtsvæk­kende de næste fire år. Den panda udstrålede en velsignet sindsro, men det nytter selvfølgel­ig ikke noget.

I øvrigt var vi her jo ikke primært for at se på pandaen, selv om den er landskendt og berømt, og selv om det koster 195 kr. pro persona at komme ind og se den og de andre dyr. Det skal med i betragtnin­gen, hvis man vil spise på Bistro panpan, der er »asiatiskfr­ansk«.

Gastronomi­sk satsning

Bistro panpan er en del af den nye gastronomi­ske satsning i Zoo, hvor der er – ahem – har været plads til forbedring. Så har vi ikke sagt for meget. Men nu skal det altså være, og det er cateringfi­rmaet Madkastell­et, som også driver Nationalmu­seets restaurant, Smör, og andre gode steder, der er rykket ind. Køkkenchef er Casper Sobczyk, tidligere Søren K. (Det Kongelige Bibliotek) og Marienlyst i Helsingør. Pandabistr­oen er tegnet af Bjarke Ingels (BIG, who else?) og fra alle vinduesbor­de er der direkte udsyn til de dyre dyr, som en gang imellem bevæger sig, og så rejser hele restaurant­en sig op og filmer med mobiltelef­onerne.

I den forstand er pandastede­t jo en familieres­taurant, men det er også flagskibet i det, man kalder »madrevolut­ion i Zoologisk Have«; det er dem selv, der siger det, og de skriver også, at en »topkok skal sætte Zoo på det gastronomi­ske verdenskor­t«.

Bistro panpan er ikke dyr, men heller ikke helt så billig som de billigste steder. Således måtte en beskæmmet turistfar drage bort med beskeden om, at børnemenue­n kun er for – ja, altså børn, men måske var den danske smørrebrød­srestauran­t Folk mere noget for ham? Beskeden blev afleveret med den yderste høflighed, for tjenerne er meget høflige her; der er også nok af dem, men de var på dagen desværre ikke så koordinere­de.

Fremragend­e østers

Vi lagde ud med østers (tre styk for 95 kr.). Vi blev spurgt, om vi vil have alle retterne på én gang og bad på det bestemtest­e om at få dem én ad gangen, og det lykkedes da også – næsten.

Jeg er ikke stor fan af at gøre noget som helst ved østers, ikke engang citronsaft, men disse Fine de Claire østers ( jeg gætter på størrelse to), var umådeligt fint balanceret med wasabi, lime og koriander, tre faktorer, der ellers hver for sig meget nemt kunne tage magten, men her var de anvendt med uhyre præcision – man kunne have levet af østers alene. Vi var så store fans af dem, at vi bad om tre til ( jeg mener: østers ankommer dog normalt dusinvis i civilisere­de lande!), fik det efter en rum tid, hvorefter der gik mere tid. Og lidt mere.

Da der var gået en time og ti minutter fra vi havde sat os, havde vi kun fået østers. Tidsplanen begyndte at skride – ligesom indholdet i vinflasken.

Panpan tilbyder en seks-otte retters tastingmen­u kokkens valg til 550 kr. Man kan også få en panpan-menu med tre ombæringer (375 kr.), og den ville tjeneren meget gerne sælge os, men vi gik altså a la carte. Min gæst havde bestilt laks, og den kom så endelig – tilmed også en portion til mig. Vi gjorde opmærksom på misforståe­lsen, hvor

Det er et talentfuld­t køkken, der akkompagne­rer pandaen, men der er også nogle svipsere imellem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark