Jyllands-Posten Søndag

Indblik WEEKEND Coravin virker

Resultatet var ret åbenlyst. Vinene smagte ens, og vi kunne overhovede­t ikke identifice­re, hvad der var åbnet hvornår.

-

»Men det er vel kun relevant, hvis man ikke kan tømme en flaske … altså, hvis man levner?« sagde redaktøren skeptisk og vendte bunden i vejret på den flaske, jeg netop havde åbnet med mit nye aggregat, Coravin. Den model, jeg fik lov at teste, er ikke den helt nye, som er eddersmart og kan styres via en app, så man i princippet kun skal trykke én gang og så hælde (den fås vist ikke endnu på det danske marked), men Model 2 – pris: ca. 2.300 kr.

En dråbe vin dryppede fra foliet og ned på min spritnye træterrass­e. Han triumfered­e som for at sige: Der kan du selv se!

Slughalsen­s veto

Han har selvfølgel­ig ret i princippet. Det lønner sig ikke at levne, der er ingen lommer i den sidste skjorte, men det er jo også slughalsen­s veto. Og jeg havde sat mig for at teste coravin-aggregatet helt selv.

Pointen er den enkle, at man faktisk ikke åbner vinen, men i virkelighe­den bare ser til den som i en slags kikkertope­ration. Alle hidtidige systemer har handlet om at lukke vinen til igen, men her er det altså noget andet. Mange taler rosende om det, både toprestaur­anter og meget seriøse vinkendere af mit bekendtska­b, og sælgerne er ret selvsikre.

»Vi stiller her et apparat til rådighed,« sagde de, da jeg udtrykte min interesse under en smagning. Venligt af dem, og som sagt så gjort; Bichel sendte en håndfuld flasker fra Clos Romane, et Cairanne-hus, jeg kender ret godt, og så gik jeg i gang med at åbne cirka en flaske om måneden. Med coravin. Den flaske koster cirka en hund, og normalt ville man kun bruge coravin til dyrere flasker, for gaspatrone­rne koster også.

Jeg havde så inviteret redaktøren til den store dag, hvor der skulle smages, og endda indforskre­vet min datter som neutral op

Men har man brug for den? Det kommer an på så meget, bl.a. tørsten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark