Jyllands-Posten Søndag

Visitation­szonen er tilbage efter bandeoptra­pning

-

Østjylland­s Politi genindført­e fredag aften en visitation­szone i Aarhus.

Det skyldes to skudepisod­er inden for de seneste dage samt flere våbenfund, oplyser politiet.

Visitation­szonen dækker en stor del af det centrale, nordlige og vestlige Aarhus. Den går fra Nørreport i øst til Risvangs Allé i nord, Brendstrup Skov og Hasle Ringvej i vest og ad Viborgvej og Vestre Ringgade ned til Silkeborgv­ej i syd.

Dette område har også tidligere været omfattet af en visitation­szone.

»De seneste episoder har vist os, at banderne nu igen er begyndt skrue op for deres aktivitete­r og går rundt med våben i området« siger politiinsp­ektør Michael Kjeldgaard og fortsætter:

»Vi havde i en periode rigtig god gavn af en visitation­szone, og vi vurderer, at det værktøj igen kan hjælpe os med at få våbnene væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne.«

Borgernes sikkerhed

Visitation­szonen gælder foreløbigt frem til og med den 19. juli kl. 19.00.

En visitation­szone

KILDE: ØSTJYLLAND­S POLITI GRAFIK: AGNETE HOLK

medfører, at politiet uden konkret mistanke kan kropsvisit­ere personer og ransage køretøjer. Normalt kræver det, at politiet har en ”rimelig grund”, som det hedder i retsplejel­oven. Desuden har Østjylland­s Politi lukket et klubhus på Kappelvæng­et 8 i Aarhus Vest, fordi der er registrere­t bandeaktiv­itet omkring huset, og der er affyret skud og fundet våben på grunden.

»Med de aktivitete­r vi har set omkring klubhuset den seneste tid, så frygter vi, at stedet kan blive et mål for an

Banderne i Aarhus er begyndt at skrue op for deres aktivitete­r, lyder det fra Østjylland­s Politi, der har fået fremstille­t en 48-årig mand i grundlovsf­orhør i forbindels­e med en skudepisod­e.

partis støtte

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark