Jyllands-Posten Søndag

»Det er træls først at få at vide, at boligen er permanent, og at blokken så bliver revet ned« De er naboer med vidt forskellig­e historier, men én ting binder dem sammen: Deres hjem forsvinder

De bor i 45, 3. tv.

- JONAS HVID ESBEN LARSEN MIKKELSEN LAURA BISGAARD KROGH (foto) jonas.hvid@jp.dk Esben.l.mikkelsen@jp.dk laura.b.krogh@jp.dk

Najma Hassan peger ud gennem vinduet fra lejlighede­n på 3. sal. Ned på den legeplads, de grønne arealer og den sø, som hun og hendes to små børn sætter stor pris på. Den 35-årige mor, som kom til Danmark fra Somalia i 1997, ærgrer sig meget over, at blokken skal rives ned. Ikke mindst fordi hun valgte denne, som hun troede var en permanent bolig, frem for en anden midlertidi­g lejlighed i Toveshøj, da hun fik disse tilbudt i august.

»Jeg synes, at det er træls, når de siger, at den er permanent, og jeg så får at vide, at blokken bliver revet ned. Det er surt at bruge ressourcer, tid og penge på at flytte herud,« siger kvinden, som selv har brugt omkring 5.000 kr. på at male, da der ikke var nok penge på vedligehol­delseskont­oen.

Desuden synes hun, at det vil være synd for børnene, hvis de skal flytte til en ny institutio­n og fortæller, at det tog en måned at køre hendes toårige datter Batoula ind i vuggestuen.

Den toårige datter, Batoula, der kun har en hvid body stocking og t-shirt på, kravler rundt i den L-formede grå sofa i den store stue, som har et enkelt billede hængende på væggene.

Najma Hassan er uddannet sygeplejer­ske og jobsøgende effter at været på barsel. Hendess mand bor, studerer og arbejder i England. Det var også planen, at hun skulle flytte derover, men pga. graviditet, sygdom og jobmulighe­der bliver hun boende i Aarhus, hvortil manden også kommer på et tidspunkt.

Når familien engang skal flytte fra deres lejlighed med fire værelser fordelt på 109 kvm., håber Najma Hassan på at vende tilbage til Kjærslund i Viby, hvor familien flyttede fra en for lille lejlighed, som den delte med en anden. Her kan de komme til at bo i nærheden af Najma Hassans mor og søskende.

Hun er ikke så meget inde i udviklings­planerne for Gelleruppa­rken, men synes, at området er blevet flot. Og hvad drømmer hun så om - ud over at flytte til Kjærslund?

»Min største drøm er, at mine børn får en rigtig god opvækst, uddannelse og fremtid. Jeg er en mor, så jeg tænker meget på deres fremtid, og hvordan de trives.«

Syv boligblokk­e skal rives ned i Gelleruppa­rken som en del af byrådets og Folketinge­ts opgør mod ghettoer. JP Aarhus har besøgt en række beboere i én af blokkene - Inger Christense­ns Gade 39-45 - for at sætte kød og blod på, hvem der gemmer sig inde i de omdiskuter­ede betonblokk­e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark