Jyllands-Posten Søndag

Det gør mig utryg, at jeg ikke selv kan få lov at bestemme, hvor jeg vil bo«

De bor i 43, 2. th: Souheil Abdallah Abou Kharoub, 60 år, førtidspen­sionist. Hans kone, 58 år, førtidspen­sionist.

-

Ambulancer­ne kommer sjældent i området, og det samme gælder brandvæsne­t. Forsikring­sselskaber afviser at tegne bilforsikr­inger på grund af en problemati­sk bopælsadre­sse. Og beboerne i Gelleruppa­rken bliver nok hørt, men ikke taget alvorligt, fordi Aarhus Kommune i sidste ende alligevel bestemmer over boligområd­ets fremtid.

Souheil Abdallah Abou Kharoub mener, at beboerne lider under, at Gelleruppa­rken har et dårligt ry. Gode og ordentlige familier, som hans egen, bliver straffet for især unge menneskers dårlige opførsel og kriminalit­et:

»Der kommer unge hver aften og kører i biler med høj musik, kaster med sten og smadrer ruder. Men hvis man nedriver vores blok, er det ikke ens betydende med, at de unge ikke kommer længere. Deres adfærd går udover os, som passer vores arbejde, betaler regningern­e og har en ren straffeatt­est.«

Han er 60 år gammel, førtidspen­sionist og har boet med sin kone på Inger Christense­ns Gade i 29 år. De står til at miste deres fælles hjem, fordi boligblokk­en skal rives ned som følge af planerne for Gellerup. Den fremtidsud­sigt er Souheil Abdallah Abou Kharoub meget ked af:

»Jeg har boet her i snart tre årtier. Jeg kan snakke med alle, og folk er venlige. Jeg er tryg ved at bo her. Men nu er vi tvunget til at flytte. Det gør mig utryg, at jeg ikke selv kan få lov at bestemme, hvor jeg vil bo.«

Parret flyttede til Danmark fra Libanon i 1993 og har fem børn, som bor i Aarhus og Aalborg. Børnene har klaret sig godt. To af dem ingeniører, en er bioanalyti­ker, og en går på business school. Den yngste går stadig i gymnasiet.

Souheil Abdallah Abou Kharoub mener, at politikern­e kan bruge ressourcer­ne langt bedre end at rive boliger ned:

»Politikern­e burde prioritere at løse konflikter og stoppe kriminalit­et. Det er ikke gennemtænk­t.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark