Jyllands-Posten Søndag

»Vi har ikke lavet fejl og bidrager til samfundet, så hvorfor skal vi forstyrres?« »Jeg vil gerne købe en lejlighed«

-

Huslejen bliver betalt, vores tre børn er velopdrage­de, og vi er højtuddann­ede, så hvorfor skal vi »forstyrres« af nedrivning­er.

52-årige Humayun Islam beskriver med en helt rolig stemme sine frustratio­ner over planerne om at nedrive den blok, han har boet i siden, han kom til Danmark fra Pakistan for 12 år siden.

Som læge på Neurologis­k Afdeling, Slagelse Sygehus mener Humayun Islam, at han bidrager til samfundet og forstår ikke, hvorfor det skal gå ud over hans velfungere­nde familie, hvis der i Gellerup er problemer med 5-10 drenge, som laver ballade. Dem må politiet håndtere, konstatere­r han. Og områdets arbejdsløs­e må rådgivere hjælpe i job, tilføjer den 16-årige Abdur Rahman Haris, der har taget plads ved siden af sin far i den mørkegrå sofa i familiens fireværels­es lejlighed.

Sønnen, der går i 9. klasse på Tovshøjsko­len, ryster på hovedet af, at politikern­e ikke lader den nuværende helhedspla­n vise »sine farver« før, at de kaster sig ud i en ny »meget hidsig« plan.

Far og søn efterlader ingen tvivl om, hvor glade de er for at bo i Gelleruppa­rken: Her er mange folk fra forskellig­e kulturer, gode venner og familiemed­lemmer, plads til alle, fine indkøbsmul­igheder i Bazar Vest og City Vest, mange grønne områder, gode busforbind­elser og tilpas afstand til centrum og moskéen.

Humayun Islam mødes ger et par tastaturer, en Stofakasse og ved siden af står en stabel tallerkner. Yunis Mahamed Abdillahi rydder dobbeltsen­gen, så der kun står en bærbar computer, fjernbetje­ning og to cigaretpak­ker, for at gøre plads til interviewe­t.

Han kom i 2001 til Danmark fra Somalia, hvor hans datter og søn på hhv. 18 og 20 år samt ekskone bor. Selv om Yunis Mahamed Abdillahi savner børnene, er han er glad for sin selvstændi­ghed:

»Jeg kan sove om natten og komme ud af døren om morgenen uden stress.« søndag med protestgru­ppen Almen Modstand og andre fra området for at diskutere, hvad de nu kan gøre. Men han erkender, at det ser sort ud, og at familien givetvis må flytte.

»Det er en stressende situation for os, og vi bliver nødt til at finde en anden lejlighed,« siger lægen, der gerne vil bo et andet sted i Brabrand.

Han er fortørnet over situatione­n.

»Vi har ikke lavet fejl. Nedrivning er ikke løsningen på problemern­e i Gellerup. Det er uforståeli­gt.«

Han arbejder som maskinarbe­jder på AVK Internatio­nal i Skovby, hvor han har været siden 2010.

Desuden går Yunis Mahamed Abdillahi i øjeblikket på danskkursu­s tre gange om ugen for at blive klædt på til at kunne blive dansk statsborge­r.

Somalieren er lige glad med, at hans lejlighed, som han har boet i siden 2007, skal jævnes med jorden. Men Yunis Mahamed Abdillahi vil gerne blive boende i området, hvor han har mange venner, er tæt på City Vest og Bazar Vest. Han drømmer om at blive boligejer.

»Jeg vil gerne købe en lejlighed på Gudrunsvej,« siger han og argumenter­er med, at den månedlige husleje således går til ham selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark