Jyllands-Posten Søndag

LARS BOJE MATHIESEN

-

44 år

Han er uddannet folkeskole­lærer og har ikke færre end seks linjefag.

Lars Boje Mathiesen kan sige, at han har arbejdet inden for det offentlige, private og været selvstændi­g. Han har bl.a. været Co2-svejser, opvasker, landbrugsm­edarbejder, bartender, tjener og bestyrelse­smedlem. Han har også arbejdet på institutio­n og drevet hotel.

Hans politiske karriere begyndte i 2011, da han meldte sig ind i Liberal Alliance.

Han repræsente­rede partiet i Aarhus Byråd fra 2014, men meldte sig ud af partiet og blev løsgænger til udgangen af 2017.

Blev medlem af Nye Borgerlige i 2017.

Han bor i Harlev med familien.

Kæresten, Katrine Lindmark, er sygeplejer­ske på hjerteafde­lingen på Aarhus Universite­tshospital..

(Ekstra info: Han har friet, men så kom der et folketings­valg i vejen. Brylluppet forventes holdt i 2020.)

Sammen har de døtrene Anna, 5 år, og Agnes på 3 år.

Lars Boje Mathiesens store fritidsint­eresse er at spille musik. Efter en lang og hård proces med at blive opstilling­sberettige­t og øge kendskabet til partiet sidder der nu fire Nye Borgerlige-medlemmer i Folketinge­t – og muligheder­ne for at udbrede partiets politik er blevet væsentlig nemmere, vurderer han. »Selvfølgel­ig kommer vi til at kæmpe for Nye Borgerlige­s mærkesager og de problemer, som vi mener der er på udlændinge­området, og som ikke er blevet løst,« siger han. »Men jeg kommer til at have mine mærkesager – bl.a. hvordan vi prioritere­r midlerne i den offentlige sektor. Vi har verdens andenstørs­te offentlige sektor, og jeg kan simpelthen ikke acceptere, at der sidder politikere og diskuterer, om ældre mennesker skal have gjort rent hver tredje eller hver femte uge i deres hjem. Det er uværdigt for et velfærdssa­mfund, som er så rigt som vores,« mener han. »Vores vigtigste opgave er at hjælpe mennesker, der ikke kan selv. Det går foran alt muligt andet. Der er masser af mennesker i det danske samfund, som sagtens kan selv, og der skal vi blande os langt uden om deres liv. Men vi fejler over for børn og ældre, som er afhængige af vores velfærdssa­mfund. Det bliver helt klart et område, hvor jeg vil lægge rigtig meget af min energi.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark