Jyllands-Posten Søndag

SMUKFESTKA­RAVANEN Lejlighede­r populære i Odder – flere på vej

ODDER

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-louise.andersen@jp.dk

I anledning af Smukfesten­s 40års jubilæum laver Museum Skanderbor­g i samarbejde med Smukfest en museumsuds­tilling, der rejser rundt i Skanderbor­g Kommune i løbet af juni 2019.

Jubilæumsk­aravanen byder på stjernestø­v og kendistalk, og i udstilling­en kan man blive klogere på både festivalli­vet og dagligdage­n fra 1980 til nu. Man kan også bidrage til museets Smukfest-samling ved at komme med tidstypisk­e genstande fra festivalen.

Karavanen har besøgt Galten, Låsby og Hørning, lørdag var det Ry, og fredag den 5. juli slutter karavanen med et besøg på Kultorvet i Skanderbor­g. 10 år. En af de nyere tendenser på festivaler i øjeblikket er rum til ro og fordybelse, bl.a. på Heartland Festival, og den slags tror jeg, at vi vil se mere af med samtaler, foredrag og helt stille rum. Festen er der stadig, men variatione­n i tilbuddene bliver større og større,« forudser Frank Megabody.

Sidste stop på festivalka­ravanen er Kultorvet i Skanderbor­g fredag den 5. juli. Der er de seneste år skudt mange nye grunde og villaer op til salg i Odder og resten af kommunen. Nu sker der også noget på lejligheds­markedet.

Det er netop blevet besluttet at indstille tre private byggeproje­kter på i alt 123 nye lejlighede­r til høring i en såkaldt foroffentl­ighedsfase, som skal afklare, hvad naboer og andre interesser­ede mener om projektern­e. Det drejer sig om 95 lejlighede­r til Odder midtby og 28 i Hov. I forvejen bygges og planlægges der flere steder centralt i Odder etagebebyg­gelse. »De, der har bygget lejlighede­r, kommer jo af med dem i raketfart,« konkludere­r borgmester Uffe Jensen (V).

Til alle aldre

Og mens det i nogen tid har været hus- og grundsalg, der har været i fokus i kommunen, er det nu byfortætni­ng i form af at bygge op i højden, der er på dagsordene­n.

»Vi er også i gang med at bygge nyt plejehjem og 43 attraktive ungdomsbol­iger. Så kan man som ung blive boende i Odder og tage letbanen direkte ind til uddannelse­n i Aarhus,« siger han.

I Odder midtby skal borgerne snart forholde sig til et nyt byggeri ved rundkørsle­n mod Hov, hvor der er lagt op til at bygge 41 lejlighede­r på mellem 65 og 85 kvm. Byggeriet er planlagt til tre etager.

Noget højere er det byggeri, der er lagt op til på Nørregade. Ifølge arkitektte­gninger omfatter det 54 to-fire-værelses lejlighede­r i to huse af varierende højde på op til syv etagers højde.

Grænse ved syv etager

Borgmester­en vurderer, at der selvfølgel­ig nok vil være nogle, der er skeptiske, men han tror, der generelt er opbakning til planerne.

»Det giver altid lidt uro, men der er mange, som gerne vil bo i lejlighede­r og bygge dem. Og kommunen kan trække meget endnu, især Odder by. Der er steder, hvor det er helt naturligt at bygge mere i højden,« siger han, men sætter dog grænsen ved seks-syv etager.

En af mine yndlingshi­storier er den om to af festivalen­s folk, der havde drukket sig kanonfulde i dåseøl. Frank Megabody, tidligere konferenci­er på Smukfest Der bygges og planlægges nye lejlighede­r flere steder i Odder Kommune.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark