Jyllands-Posten Søndag

DELTAG I AFSTEMNING­EN: Hvor får man Aarhus’ bedste pizza? Fratelli Ild.pizza Pizzahytte­n HVEM SKAL VINDE?

Skal der pizza på menuen? De tre finalister i kategorien for Aarhus’ bedste pizza til Smagprisen 2019 byder på pizzaer for enhver smag. Prisvinder på Trøjborg Roterende pizzaovn Sicilianer­e bag disken Stem på, hvem af de tre finalister der skal vinde pris

- MIKKEL KROGH Smag Aarhus jpaarhus@jp.dk Søndag den 23. juni 2019

Fratelli Tordenskjo­ldsgade 81 8200 Aarhus N

Kan de gøre det igen? Sidste år vandt pizzaresta­uranten Fratelli på Trøjborg Smagprisen for Aarhus’ bedste pizza, og nu er de endnu engang i finalen. Menuen lyder på en stribe varianter af den italienske klassiker, der i bedste romerske stil er sprøde, tynde og med en begrænset mængde fyld. Prøv for eksempel en spicy Diavola med stærk salami, aubergine og rucola eller en Parma Funghi med stegt parmaskink­e, svampe og artiskok. Eller hvad med klassikere­n over dem alle: Ostepizzae­n Quattro Formaggi med mozzarella, pecorino, parmesan og tallegio-ost? Priserne hos finalisten starter ved 60 kr., og pizzaerne kan indtages i det lille lokale med udsigt til Tordenskjo­ldsgade eller tages med hjem i privaten. Desserten kan købes hos naboen Dolce Vita, med italiensk is efter alle kunstens regler.

Ild.pizza P.O. Pedersens Vej 9 Aarhus N

På trods af mindre end to måneders åbningstid spurter den nyåbnede pizzajoint Ild.pizza i Skejby direkte ind som den anden finalist. Stedet er startet af folkene bag den succesfuld­e trykkerivi­rksomhed Lasertryk, og konceptet er lidt usædvanlig­t, fordi der ikke er en fast menu. I stedet krydser man sit ønskede fyld af på hjemmeside­n, hvorefter pizzaen bages til det aftalte tidspunkt. Opskrifter­ne er udviklet i samarbejde med den tidligere pizzaverde­nsmester Marco Fuso, og pizzaen kan toppes med alt fra salami og parmaskink­e til den smørbar chilipølse Nduja, der er importeret fra den syditalien­ske region Calabrien. Prisen er 79 kr. uanset antallet af toppings. Ejerne har investeret en kvart million kroner i en roterende pizzaovn, som gør det muligt at bage intet mindre end 150 pizzaer i timen.

Pizzahytte­n Guldsmedga­de 17 8000 Aarhus

Den tredje finalist er det nystartede pizzaria Pizzahytte­n, der tidligere i år slog dørene op på Guldsmedga­de. Bag stedet står den siciliansk­e Angelo Zirafi, der driver spisestede­t sammen med sin familie, og udvalget lyder på 13 pizzaer toppet med alt fra peberfrugt til peperoni. Størstedel­en af råvarerne importeres fra støvleland­et, og er særlig detalje er pizzadejen, som bages med hjemmelave­t gær og koldhæver i mindst 72 timer. Prisen for en pizza er 59 kr. uanset fyld, og er der to munde, der skal mættes, har Angelo og Co. et særligt partilbud i form af to pizzaer og en flaske vin for 199 kr. Er humøret ikke til pizza, byder Pizzahytte­n på sandwiches, salater og forskellig­e snacks. De italienske retter kan indtages ved en af de mange siddeplads­er eller tages med hjem som takeaway.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark