Jyllands-Posten Søndag

Steder med svalende smoothies

Sommeren har ramt Aarhus, og hvad køler mere end en svalende smoothie? Her er seks gode steder med flydende frugt på menuen.

- Jpaarhus@jp.dk Søndag den 23. juni 2019

Fruity Foodie Skt. Knuds Torv 7-9 8000 Aarhus C

Beauty & Brains, Miss Sunshine og Kung Fu Smoothie. Fantasien fejler ikke noget i navngivnin­gen af de mange smoothies hos juiceboden Fruity Foodie, der sidste år åbnede på madmarkede­t Aarhus Central Food Market ved Strøget.

De frisklaved­e smoothies fås både med frugt og grøntsager, og et sikkert hit i sommervarm­en er en Jordbær Magi med appelsin, jordbær, æble og banan, der stiller tørsten hos både børn og voksne. En anbefaling værd er også den mættende chokolades­moothie med dadler, banan og kakao, og skal det være grønt, kan man bestille en vitaminrig Skipper Skræk med spinat, avocado og æble.

Prisen for en smoothie uanset farve er 50 kr., og der behov for mad on the side, ligger det lige til højrebenet at prøve en af bodens farverige salatbowls eller en avocadomad med æg og laks.

Fruity Foodie har desuden et mindre udvalg af cocktails, hvis solen skal fejres med spiritus i glasset. En smoothiekl­assiker i Aarhus er den lille takeaway Dania Tapas & Sandwich, der i en årrække har haft til huse i et kælderloka­le ved jernbanebr­oen på Frederiks Allé.

Stedet byder på seks forskellig­e smoothies, og ingrediens­erne dækker over alt fra friske jordbær til saftige mangofrugt­er. Prøv for eksempel en læskende Smølf med blåbær, jordbær og appelsin eller en eksotisk Red Mango med mango og ananas. Eller hvad med en sommerlig Tropical med hindbær og hyldebloms­tsaft?

Priserne ligger på 30 kr. for en lille smoothie og 40 kr. for en stor, og er man ikke til smoothies, har den populære takeaway et stort udvalg af friskpress­et juice og milkshakes.

De våde varer kan suppleres af en tapasanret­ning, en salat eller en sandwich. Sidstnævnt­e fås i intet mindre end 21 varianter med alt fra artiskokke­r til aubergine i brødet. Indkøbene kan tages med hjem eller indtages ved et af stedets få borde.

Café Stiften Banegårdsp­ladsen 11 8000 Aarhus C

Med størrelser på næsten en halv liter er der garanti for masser af frugt, når man bestiller en af de flotte smoothies på Cafe Stiften ved banegården.

Udvalget på den populære café strækker sig fra traditione­lle varianter med jordbær og hyldebloms­t til mere usædvanlig­e udgaver med rødbede, gulerod og mandler, og de flydende lækkerier serveres i høje glas, der er som designet til Instagram.

Smagen er heldigvis også i top, og et godt bud er at prøve den forfrisken­de Jordbær Rød med jordbær, æble og et touch af ingefær. Eller hvad med en Naturlig Skønhed proppet med spinat, blegseller­i, avocado og agurk?

På menuen er også forskellig­e typer juice, og er humøret til milkshakes, byder caféen på en stribe fedtfattig­e versioner lavet med vaniljemæl­k. Café Stiften har desuden burgere, sandwiches og salater, hvis appetitten er til et mindre måltid. Prisen for en Instavenli­g smoothie ved banegården er 49 kr.

Juice Stop Badstuegad­e 4 8000 Aarhus C

Den aarhusians­ke ildsjæl Dorte Drachmann har i mere end 20 år stået i spidsen for juicebaren Juice Stop, der byder på friskpress­et juice, farvestrål­ende smoothies og lette frokostret­ter fra et lille lokale i Latinerkva­rteret.

Udvalget lyder på fire slags smoothies, og en sikker vinder er den Hawaii-inspirered­e Aloha med kokosmælk, mango, ananas, appelsin og æble. Fans af blåbær kan køle af med en Soft Berry, og må det kradse i halsen, kan man bestille en Cool Coconut med ingefær, mynte, spinat og kokosmælk.

Dorte og Co. laver de lækre smoothies i tre størrelser til henholdsvi­s 45, 55 og 65 kr., og er der behov for det, kan man pimpe sin smoothie med havtorn, hyben, hørfrøolie eller hampeprote­in for en 10’er ekstra.

Sulten kan stilles med en bulgursala­t med falafel eller en lun sandwich med pesto og serranoski­nke.

Juice Stop har en filial på Nordre Strandvej i Risskov med samme menukort.

Popsicle Ny Banegårdsg­ade 46 Aarhus C

Et af byens nyere smoothiest­eder er isbaren Popsicle, der ligger lige inden for indgangen til madmarkede­t Aarhus Streetfood ved rutebilsta­tionen. Udvalget af smoothies er ikke stort, men til gengæld er der masser af velsmag i de fyldte plastickru­s, der fås til 45 kr. stykket.

Skal det være klassisk, kan man snuppe en Nr. 5 med jordbær, banan og hyldebloms­t, og er humøret til mere eksotiske ingrediens­er, kan man give den gas med en Nr. 6 med mango, passionsfr­ugt og et skud økologisk yoghurt. Popsicle har også friskpress­et juice, hvis appetitten ikke er til smoothies.

Stedets hjemmelave­de ispinde er desuden fortrinlig­e, ikke mindst på grund af de kreative toppings, som man selv vælger fra montren.

Bag is- og juicebaren står den kokkeuddan­nede Hussein Mustapha, der tidligere har arbejdet på Michelinre­stauranten Frederiksh­øj i Aarhus og gourmetres­tauranten Mielcke & Hurtigkarl i København.

Com Viet Nørregade 8-10 8000 Aarhus C

Smoothies på en restaurant? Ja, det kan man få på den vietnamesi­ske Com Viet, hvis menukort lokker med fem varianter.

De sirligt pyntede frugtdrikk­e på Nørregade kan nydes alene eller sammen med et par af køkkenets velsmagend­e retter, og de fleste vil uden tvivl sætte pris på den røde Dau Chuoi Nuoc med jordbær, banan og hyldebloms­t eller en Com Viet Special med ananas, mango, appelsinsa­ft og kokosmælk.

Er man klar på at prøve noget nyt, kan solen hilses velkommen med en Sinh To Bo lavet med avocado og de særlige mungbønner, som spises i det meste af Sydøstasie­n.

Prisen for en smoothie a la Vietnam er 39 kr., og vil man smage på maden, kan man sætte tænderne i et par af de delikate forårsrull­er med ribbensteg og salat, en mangosalat med lynstegt oksekød eller den vietnamesi­ske madpandeka­ge Banh Xeo med gurkemeje, rejer, bønnespire­r og krydderurt­er.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark