Jyllands-Posten Søndag

Hun har bolig, kontor, showroom og lager på sin landejendo­m

Hvis ikke jeg havde kontor og showroom, hvor vi bor, så kunne det ikke fungere,« siger iværksætte­r Camilla Schram, der bor på en landejendo­m i Trige, lige uden for Aarhus. Herfra styrer hun sit luksusbran­d inden for rengørings­produkter og familieliv­et med

- LOUISE WITT

Inden for en armslængde har Camilla Schram både sit skrivebord med bærbar pc og den stationære computer, en kravlegård fyldt med bløde dyr og andre legesager til en lille tumling, to medarbejde­re ansat i hendes virksomhed Humdakin samt en stor reol fyldt med bl.a. de rengørings­midler, sæber og økologiske vaskeklude og håndklæder, som Humdakin sælger, og som kunder, der er på besøg, kan føle på og snuse til.

Indtil for nylig havde Camilla Schram Willy på ti måneder med på job hver dag. Barsel har hun ikke haft.

Nu er sønnen startet i vuggestue, men om gan

ske få dage kommer en lille ny ud af maven på iværksætte­ren, der således kan kalde sig mor til tre: Nynne på fire år, Willy på knap et år og så den lille baby. Og så er der også familiens franske bulldog, King.

Samtidig med at Camilla Schram og manden, Dan Jæger, har stiftet familie, har hun opbygget sin egen virksomhed Humdakin, der kort sagt er et luksusbran­d inden for rengørings­produkter til private.

Målet med Humdakin var fra begyndelse­n at tilføre noget lækkerhed til den hjemlige rengøring med produkter, der ikke kommer i de sædvanlige sprayflask­er i skrigende farvenuanc­er, men mere ligner spaprodukt­er. Humdakins rengørings­midler, der er uden allergener, har milde, nordiske dufttoner såsom bonderose og havtorn, og er suppleret med en kollektion af strikkede vaskeklude og håndklæder i økologisk bomuld.

På få år er Humdakin blevet en gedigen succes. De omkring 50 varenumre bliver solgt af ca. 400 forhandler­e i 15 lande: Herhjemme er det bl.a. i Bahne, Illums Bolighus, Magasin og Paustian.

»Hvis ikke jeg havde showroom og kontor her, så kunne det ikke fungere« fastslår Camilla Schram, der sidder ved skrivebord­et med hånden på den højgravide mave, der titter frem fra hendes opknappede blazer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark