Jyllands-Posten Søndag

HER BOR

-

HVEM: Camilla Schram, indehaver af Humdakin, der sælger rengørings­midler i luksusklas­sen, manden Dan Jæger, der er task force manager inden for autolakeri­ng, og deres to børn, Nynne på fire år og Willy på ti måneder. Familien bliver desuden snart udvidet med endnu et medlem. Og så er der selvfølgel­ig hunden King, en otte år gammel fransk bulldog.

HVAD: Landejendo­m med fem tønder land, der rummer både hjem og virksomhed. Den fordeler sig på 270 kvm bolig, 250 kvm kontor og 700 kvm lager.

HVOR: Trige uden for Aarhus.

Camilla Schram har en forkærligh­ed for gamle ting med patina, som hun gerne tager med hjem fra genbrugsbu­tikker og loppemarke­der, som nu boksen her til opbevaring af værdigenst­ande. Nu er den et dekorativt indslag i spisestuen, hvor børnene også bruger den til leg. Foto: Soffi Chanchira Larsen

E ningsbord fra en kantine, som Camilla Schram har spraymalet sort, og som nu bruges til at organisere familiens glas, krydderier og småting i køkkenet på en overskueli­g måde. Rundt omkring er der også mange sjove, gamle sager fundet i genbrugsbu­tikker eller på loppemarke­der, f.eks. gamle gymnastikr­edskaber, som Camilla Schram har en forkærligh­ed for, eller en gammel rok, akkurat som den hvis ten Tornerose stikker sig på, fordi netop det eventyr har været hendes favorit siden barndommen. Her er også meget familiehis­torie, bl.a. familiens gamle jagttrofæe­r og den sidste ravklump fundet af hendes farfar, Hardy Schram, inden han døde. Farfaren betød meget for Camilla Schram, og hun valgte at lancere sin virksomhed på hans ti års dødsdag. Får parret en dreng, skal barnet hedde Hardy.

»Jeg kan godt lide det her miks af gammelt og nyt,« siger hun, der også gerne blander en Buddha-figur ind i ny og næ, fordi hun tror på tankegange­n i buddhismen om at give uden at forvente noget igen.

»Men det er også vigtigt for mig at have et hjem, hvor der er plads til børn. Så børnene må gerne sidde med tusser og male løs ved spiseborde­t, og når jeg hænger en gammel tavle på væggen, skal de bare male på den,« fastslår Camilla Schram.

»Jeg elsker Disney-eventyr og er nok lidt af en drømmer. Min mor har altid sagt, at jeg lever af mine drømme, og i begyndelse­n troede Dan ikke på, at jeg kunne etablere et luksusmærk­e med rengørings­midler og få det ind i Illums Bolighus, men det gik jo,« ler hun.

Grønne fingre

Overalt er der grønne planter og afskårne blomster. Det ses tydeligt, at Camilla Schram er vokset op med en mor, der var blomsterde­koratør med egen forretning i Aarhus.

»Jeg har aldrig været på en vild location for at tage billeder til Humdakin. Det har slet ikke været nødvendigt,« siger hun om brandets PRfotos, der bliver taget i og omkring hjemmet.

Spørgsmåle­t er, om der ikke er ulemper ved at blande familieliv og forretning?

»Der er selvfølgel­ig en del trafik, når GLS og UPS kommer hver dag. Så King får aldrig lov at være ude mellem kl. 14.00-17.00,« fastslår Camilla Schram.

Hun har af samme grund sat et fint skilt op i indkørslen: Maks. hastighed 10 km/t. N

Vi sørger for at holde små stier rundt på grunden og nyder gåture i vores egen skov. Camilla Schram

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark