Jyllands-Posten Søndag

OM HUMDAKIN

-

Humdakin. Hvad pokker betyder det anderledes navn? Det bliver Camilla Schram ofte spurgt om.

Hendes mål var at finde et navn, som ingen andre havde – så hun bl.a. let kunne få sit eget domænenavn på nettet, og hvor der ikke var problemer med at få alle rettighede­r og patent på navnet. Og så ville hun gerne have folk til at undre sig og huske brandet.

Navnet er en sammenstil­ling af de på det tidspunkt vigtigste individer i hendes liv: Datteren, Nynne, som oversat til engelsk hedder ”to hum”, kæresten Dan og hunden King. Siden er sønnen Willy så også kommet til, og om lidt er en lille ny baby på vej, men navnet står fast.

»Folk har brugt neutrale produkter uden parfume i mange år, og så bliver de glade for at finde et alternativ. Jeg tror, at succesen skyldes den rene og milde duft, samt at vi har produkter, der er fri for allergener,« siger Camilla Schram.

Hun lancerede Humdakin for nu to og et halvt år siden, men efter fire års forarbejde.

På få år er Humdakin blevet en gedigen succes. De omkring 50 varenumre bliver solgt af ca. 400 forhandler­e i 15 lande: Herhjemme er det bl.a. i Bahne, Illums Bolighus, Magasin og Paustian. Blandt landene længst fra Danmark er Tyrkiet og USA.

Forhandler­ne bliver nøje udvalgt, og hun siger oftere nej end ja:

»Vi kunne have solgt det tredobbelt­e, hvis jeg bare sagde ja, men jeg har mine principper om brandet. Forhandler­ne skal have hele vores palet af produkter. De kan ikke bare vælge f.eks. de økologiske tekstiler. Samtidig skal det være high end-butikker. Jeg vil passe godt på brandet. Jeg vil også gerne have, at Humdakin er der om ti år,« siger hun.

Lige uden for spisestue og køkken har familien en dejlig terrasse med nedgang til opvarmet udendørs spa, som de bruger nærmest hver dag. Sidebordet er fra Ferm Living. Ikea-lamperne fungerer på solenergi.

Det er en gammel gård, familien bor på. Nogle steder har de bibeholdt detaljer, der fortæller om stedets historie, som nu f.eks. den blotlagte murstensvæ­g her i parrets soveværels­e med walkin-closet. Hunden King havde parret, inden de fik børn, så han er på en måde deres første barn. Kings plads i spisestuen lever meget godt op til hans navn: King hviler sig på en Louise Smærup-pude og drikker selvfølgel­ig af Royal Copenhagen – lidt royal har man vel lov at være.

Her er køkkenet malet sort. Snedker Nikolaj Jørgensen, Njdenmark.dk, har lavet og monteret nye låger og skuffefron­ter i gennemgåen­de elmetræ. Han har både arbejdet med massivt træ og med finer, hvor det var nødvendigt, og det er gjort så flot, at man ikke kan se forskel. Foto: Tina Dalbøge

Vi ønskede et trækøkken godt med glød, så snedker Nikolaj Jørgensen foreslog, at det skulle laves i elmetræ med neutral olie. Det kan du se øverst på dette billede. Prøven til venstre viser samme elmetræ bare med hvidpigmen­teret olie. Nederst ses vores egetræs-plankebord også med hvidpigmen­teret olie. Så et er valg af træsort et andet er valg af olie. Foto: Tina Dalbøge

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark