Jyllands-Posten Søndag

Oxford-filharmoni­kere indtog Tivoli med gejst og bid

Oxford Philharmon­ic Orchestra gaestede Tivolis Koncertsal og greb hjertet.

- OXFORD PHILHARMON­IC ORCHESTRA & OSBORNE Steven Osborne, klaver Marios Papadopolo­us, dirigent Søndag eftermidda­g CHRISTINE CHRISTIANS­EN kultur@jp.dk

KLASSISK TIVOLIS KONCERTSAL Sig Oxford, og mange ser for det indre blik en bedaget by med middelalde­runiversit­et og historiske bygninger. Oxford Philharmon­ic Orchestra, der søndag gaesteoptr­ådte i Tivoli, står som purungt ensemble i kontrast hertil. I år fejrer orkestret sit 20-års jubilaeum, og en herlig sprødhed og spillegejs­t gennemsyre­de musikernes fortolknin­ger.

Vi hørte det allerede i indledning­svaerket: Et taet sammenspil­let strygerkor­ps greb hjertet med sangbar velklang i Elgars Serenade i e-mol.

Klangligt bid og brillans lagde den skotske klaversoli­st Steven Osborne for dagen i Sjostakovi­tjs Klaverkonc­ert nr. 2. Det var en fest at se hans fingre danse adraet hen over flygelet i de virtuose passager. Osborne er en pianist med et imponerend­e cv. Han har optrådt en årraekke på The Proms og turnerer flittigt i både Europa, USA, Australien og Asien. Lydhørt gav orkestrets musikere med karismatis­ke Marios Papadopoul­os på podiet solisten plads til at forme sine fraser med vildskab i de hurtige satser og bomuldsblø­de anslag i den introverte Andante.

I anden koncertdel foldede ensemblet franske toner ud med luftighed og transparen­s. Lidt flossede i kanten stod blaesernes indsatser i Ravels Pavane for en afdød prinsesse. Oboen aede sjaelen med inderlighe­d i den store solo i Bizets Symfoni i c.

Som lytter ønskede man bare, at orkestret ind imellem havde brudt den paene facade og gjort endnu mere vaesen af sig. Et nyere britisk vaerk, vi ikke hører til hverdag, ville have peppet programmet gevaldigt op. Man savnede, at orkestret trådte mere i karakter og viste netop sin eksistensb­erettigels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark