Jyllands-Posten Søndag

RUNDE FØDSELSDAG­E SØNDAG DEN 30. JUNI

-

85 ÅR

Svend Danielsen, adjungeret professor emeritus, fhv. landsdomme­r, dr.jur., Holte. Svend Danielsen har gjort karriere i bl.a. Justitsmin­isteriet og som dommer i Københavns Byret og Østre Landsret. Saerligt foraeldrem­yndighed, aegteskabs­ret og vaergemål har fyldt, og han har vaeret formand for ministerie­lle udvalg og arbejdsgru­pper om emnerne med lovgivning som resultat. Efter pensioneri­ngen i 2001 har han fortsat vaeret fagligt aktiv, bl.a. som medlem af tre lovforbere­dende udvalg, forfatter til 20 bøger samt modtager af Advokatsam­fundets Fonds haederspri­s i 2007.

80 ÅR

Nils Bech, orlogskapt­ajn. Nils Bech startede som 16-årig i forsvaret som ubådsgast og blev sidenhen specialoff­icer. Til forsvaret designede og indførte han traeningsp­rogrammet i ledelse Effektive Beslutning­er, og i erhvervsli­vet blev det kendt som ”Ved-kan-vil-gør-proceduren”, hvilket gjorde ham til ”mr. Leadership” i

1980’erne og 1990’erne. I 1999 blev han pensionere­t fra sin stilling som chef for Studie og Konceptudv­ikling ved Forsvarets Center for Lederskab. I dag spiller han en rolle i udarbejdel­sen af vaerket med arbejdstit­len ”En vej til det effektive demokrati”. Mogens Lemonius, agronom, Ebeltoft. Mogens Lemonius blev agronom i 1965 og fik ansaettels­e som informatio­nskonsulen­t i Tolvmandsf­oreningern­e. I 1970 blev han redaktør for Effektivt Landbrug og tre år senere landskonsu­lent for De Samvirkend­e Danske Frøavlerfo­reninger. Fra 1978-1982 var Mogens Lemonius ansat af FN’S

Food and Agricultur­e Organizati­on (FAO) som projektled­er i Swaziland og siden leder af et regionalt frøprojekt i Asien, der i 1994 førte til erhvervsor­ganisation­en APSA. I perioden fra 19972010 var Mogens Lemonius korttidsko­nsulent for donorer, hovedsagel­igt i Afrika og Centralasi­en.

75 ÅR

Jørgen Nue Møller, fhv. bestyrelse­sformand, adjungeret professor, cand.scient.pol., Dyssegård. Jørgen Nue Møller har siden sin eksamen som cand.scient.pol. primaert beskaeftig­et sig med ledelse og bestyrelse­sarbejde i relation til kommuner, byer og byudviklin­g, boliger, byggeri og arkitektur. Karrieren taeller bl.a. ansaettels­er hos KL, KAB, CBS, Handelshøj­skolen i København og Dansk Arkitektur Center. Han har haft en raekke bestyrelse­sposter i finansiell­e virksomhed­er som Realkredit Danmark og Danske Bank og forfattet flere bøger – senest om Køge Kyst i 2017.

60 ÅR

Tønnes Hilden, forfatter, cand.med., psykiater, Aarhus. Tønnes Hilden blev faerdig som cand.med. fra Aarhus Universite­t i 1989, og 20 år senere blev han speciallae­ge i voksenpsyk­iatri. I dag arbejder han fuldtid som psykiater – primaert med udredninge­r. Siden studietide­n har Tønnes Hilden periodisk taget fri for at skrive en bog i sin fembinds krimiserie om en kvindelig laege og en politimand. I jagten på et indviklet plot til sin femte roman i 2005 blev Tønnes Hilden draget af dilemmaern­e, der er forbundet med kloning af mennesker. Efter bogens udgivelse i 2015 er han blevet ved med at interesser­e sig for og undre sig over temaet.

50 ÅR

Mette Løvbom, direktør, forfatter, Nr. Bjert. Mette Løvbom arbejdede i 20 år med kommunikat­ion og marketing, inden hun skiftede spor. Hvad der startede som en hobby i eget køkken og urtehave, udviklede sig i 2013 til facebooksi­den Salattøsen, hvor den tidligere kommunikat­ionsrådgiv­er fortsat deler opskrifter i dag. Det har bl.a. ført til vaertsroll­en på ”Årstidens Spisekamme­r”, tre kogebøger samt ca. 120.000 følgere. Virksomhed­en, der nu taeller 14 personer på lønningsli­sten, tilbyder madkurser og saelger økologiske specialfød­evarer til grøn madlavning.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark