Jyllands-Posten Søndag

Import og flexleasin­g

Søger du forgaeves din ønskebil på de hjemlige breddegrad­er, så kan Sand Jensen Leasing A/S åbne porten til det enorme tyske marked for dig og håndplukke praecis den model med de specifikat­ioner, som du søger.

- René Sand-jensen Direktør

På et kontor i bilhuset Sand Jensen Automobile­r A/S i Silkeborg sidder René Sand-jensen, direktør for Sand Jensen Leasing A/S, og administre­rer flere hundrede leasingbil­er sammen med sit team af medarbejde­re. En betydelig del af den portefølje består af biler, som er hjemtaget fra udlandet på bestilling fra kunder.

150 kundebesti­llinger om året

Hvor udbredt er det, at kunder finder deres bil i udlandet?

”Det er meget udbredt. Derfor har vi hos Sand Jensen Leasing også udviklet et koncept, vi kalder Direct Leasing, som til en fast pris og med et strukturer­et forløb imødekomme­r efterspørg­slen”, fortaeller René Sand-jensen og fortsaette­r.

”Konceptet er helt transparen­t og efter hjemtagnin­g sendes bilen ud at køre på en leasingkon­trakt”.

Kan man bestille alle slags biler hos jer?

”Som udgangspun­kt koncentrer­er vi os om de tyske maerker, som der hos Sand Jensen Automobile­r A/S er oparbejdet et helt unikt kendskab til og netvaerk omkring igennem 50 år. Det vil sige Mercedes-benz, Audi, BMW, VW og Porsche. På årsbasis håndterer vi omkring 150 bestilling­er fra kunder”, fortaeller René Sand-jensen.

Prøvekør modellen inden bestilling

Hvordan opstår dialogen?

”Vi sidder dør om dør med Sand Jensen Automobile­r, der lagerfører flere end

200 biler. Det er ofte på det grundlag, at kontakten skabes, da vi som nogle af de få i leasingbra­nchen kan fremvise og tilbyde en prøvetur i den model, kunden er på udkig efter. At bilen så i sidste ende ønskes i en anden farve eller med panoramata­g, det løser vi ved skrivebord­et”, siger René Sand-jensen.

40 ansatte i Tyskland

Hvor finder I bilerne?

”Vi søger bilerne gennem det netvaerk Sand Jensen Gruppen har opbygget gennem 50 år i branchen. De seneste 20 år har vi fysisk drevet bilforretn­ing i Tyskland og beskaeftig­er i dag 40 ansatte i ét af Flensborgs største bilhuse – Autohaus Sand Jensen Gmbh. Det betyder også, at vi i højere grad end nogen andre har fingeren på pulsen og kender det tyske marked indgående. Faktisk saelger den tyske forretning flere tusinde biler om året – også til lande som Frankrig, Italien, Spanien – ja, det meste af EU er de i berøring med, så netvaerket er helt enormt”, forklarer René Sand-jensen.

Fast pris - hvad koster det?

Du siger prisen er fast. Hvad koster det?

”Sand Jensen Leasing tager et fast beløb på kr. 12.000 ekskl. moms for at håndtere importen. Det beløb daekker en forsikret hjemtransp­ort af bilen samt toldsyn i Danmark. Derudover tager vi 5% i honorar af den tyske indkøbspri­s. Hvis bilen har en vaerdi af f.eks. kr. 800.000 i Danmark svarer honoraret til cirka kr. 12.500 ekskl. moms. For det beløb har vi forhandlet prisen og afdaekket bilens historik samt alle faldgruber. Tilbage er der bare at sende kunden af sted i sin nye bil på en skraedders­yet leasingkon­trakt”, fortaeller René Sand-jensen.

Hvad stiller man så op med sin nuvaerende bil?

”Vi tager som udgangspun­kt alle biler i bytte til markedspri­ser. Også biler uden afgift”, afslutter René Sand-jensen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark